Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη νύχτα στο ΚΑΤ θα περάσει ο Μένιος Φουρθιώτης, αφού ενώ αρχικά είχε γνωστό ότι είχε υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει δεχτεί χτύπημα από άτομο που εργάζεται στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών και ανέφερε πως από το χτύπημα έσπασε ο ένας από τους τρεις κοχλίες του αριστερού ισχύου!

Διαβάστε ακόμη: Μένιος Φουρθιώτης: Στο νοσοκομείο με λιποθυμικό επεισόδιο, όταν άκουσε για φυλακές Ναυπλίου - Ηθελε Κορυδαλλό

Ετσι, ο παρουσιαστής θα παραμείνει στην Ορθοπεδική κλινική του ΚΑΤ και θα διανυκτερεύσει εκεί, προτού μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου, όπως πρώτο το Reader είχε αποκαλύψει. Ο παρουσιαστής συνελήφθη και οδηγήθηκε αρχικά στον Κορυδαλλό επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2021. Ωστόσο, το φυλακιστήριο που βγήκε ανέφερε πως θα πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου. Εκείνος για δικούς του λόγους... προτιμούσε να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό και αξίζει να αναφερθεί πως λίγο αργότερα είχε λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε εσπευσμένα με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη: Μένιος Φουρθιώτης: Συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικών όρων

Σε εκτέλεση του εντάλματος που εκδόθηκε μετά το βούλευμα που αποφασίζει την προφυλάκισή του, ο παρουσιαστής  οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών και στη συνέχεια αναμενόταν να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Αιτία είναι ότι δεν εμφανίστηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα ως όφειλε.

Η προφυλάκιση του Φουρθιώτη αποφασίστηκε με βούλευμα, λόγω της παραβίασης των περιοριστικών όρων, όταν είχε αποφασιστεί η υπό όρους αποφυλάκισή του. Ο Φουρθιώτης κατέβαλε 30.000 ευρώ ως εγγύηση κι όφειλε να εμφανίζεται τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, όρο τον οποίο παραβίασε με αποτέλεσμα την αυτόματη έκδοση βουλεύματος για την επιστροφή του στη φυλακή.

Φυλακίστηκε τον Μάιο αποφυλακίστηκε τον Οκτώβρη του 2021

Ο Μένιος Φουρθιώτης στις αρχές Μαΐου του 2021, είχε κριθεί προφυλακιστέος από ανακριτή και εισαγγελέα. Απολογούμενος για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα που σχετίζονται με τις «δήθεν» επιθέσεις στο σπίτι του, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά και τις συνομιλίες που τον «καίνε» με τους δύο συγκατηγορουμένους του. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Η φρουρά ουδέποτε αφαιρέθηκε. Πρόκειται για παρερμηνεία. Φρουρούμαι μέχρι σήμερα απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος. Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μένιος Φουρθιώτης.

Στις 5/10/2021 αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, με διάταξη του ανακριτή και την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ. Στους όρους της αποφυλάκισης προβλεπόταν η εμφάνισή του τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κατηγορηθεί -μεταξύ άλλων- και με βάση τη δικογραφία, για εμπλοκή στην υπόθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελία άσκησε στο παρελθόν δίωξη για σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία, ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Στις φυλακές Ναυπλίου και όχι στον Κορυδαλλό αποφασίστηκε νωρίτερα να μεταφερθεί ο Μένιος Φουρθιώτης.