Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας καθώς από ένα μακάβριο λάθος των υπηρεσιών είχε ως αποτέλεσμα να δώσουν προς ταφή στους συγγενείς αντί του υπερήλικα παππού που πέθανε από κορονοϊό, την σορό μιας υπερήλικης γυναίκας. Το γεγονός σημειώθηκε δημοτικό διαμέρισμα Ανατολικού Εορδαίας και έφερε στην δημοσιότητα με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα το μέλος της οικογένειας Δημήτρης Κυνηγόπουλος, ο οποίος ανάφερε ότι χρειάστηκε «να προχωρήσουμε στη διαδικασία της εκταφής ώστε οι συγγενείς τής γυναίκας να παραλάβουν τον άνθρωπο τους και εμείς στη συνέχεια να θάψουμε τον δικό μας άνθρωπο».
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Παπασωτηρίου «οι υπάλληλοι που χειρίζονται αυτά τα θέματα αντιλήφθηκαν το λάθος τους κι ενημέρωσαν αμέσως το γραφείο τελετών που είχε παραλάβει την σορό». Διαπίστωσαν, όμως, ότι οι συγγενείς είχαν προχωρήσει στην ταφή με αποτέλεσμα να χρειαστεί άδεια της Αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών για να γίνει η εκταφή της γυναίκας και να αποκατασταθεί το λάθος.
Ο κ. Παπασωτηρίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για το λάθος που ταλαιπώρησε δύο οικογένειες».
- «Κομήτης αναγούλας»: Κάτω τα χέρια από τα ελληνικά φέριμποτ
- Οι οκτώ εκπομπές που κάνουν πρεμιέρα τον Αύγουστο: Ξεκινάει η «μάχη» της ενημέρωσης
- Ιωάννα Τούνη: «Καρφιά» από τις Μαλδίβες για τα ελληνικά νησιά τον Δεκαπενταύγουστο - «Δεν την παλεύω»
- Κολομβία: Η πόλη θαύμα που είπε «ποτέ ξανά» στον σεισμό - Πώς έσωσε μέχρι και τον τελευταίο κάτοικο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.