Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώ οι εξελίξεις αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στην προσεχή εβδομάδα, όταν και ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα, μία ακόμη μαρτυρία, αυτή της δασκάλας της 9χρονης Τζωρτζίνας, έρχεται να προκαλέσει αίσθηση. Συγκεκριμένα, η δασκάλα του μικρού κοριτσιού, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του MEGΑ, όπου αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του παιδιού, εξαίροντας τη σχέση του με την αδερφή του, Μαλένα.

«Ήμουν η δασκάλα της Τζωρτζίνας, στο νηπιαγωγείο το 2019 όταν έφυγε το πρώτο τους παιδάκι, η Μαλένα. Είχαν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους, ήταν πολύ αγαπημένες και η Τζωρτζίνα μιλούσε πάρα πολύ για την αδερφή της, ήταν πολύ δεμένες», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα υγιέστατο παιδάκι χαρούμενο, ζωηρό και συμμετείχε στα πάντα, ήταν πανέξυπνο παιδί. Όταν έφυγε η Μαλένα, οι γονείς κράτησαν το παιδί δύο μέρες και μετά συμφώνησαν ότι έπρεπε να γυρίσει στο περιβάλλον του σχολείου. Ήταν κάπως στεναχωρημένο τον πρώτο καιρό, ήθελε να είναι κοντά μου, της κρατούσα το χέρι και μου έλεγε ότι η Μαλένα είναι ένα αγγελάκι στον ουρανό και μας βλέπει από εκεί ψηλά».

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών - Τι λένε έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας

Οσον αφορά στο πρόβλημα υγείας που εκδήλωσε, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έπαθα σοκ όταν έμαθα ότι το παιδάκι έχει πρόβλημα δεν φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα. Ήταν ένα παιδάκι μέσα στη ζωντάνια, ήταν δεμένη και με τους δύο γονείς της».

Τι δηλώνουν έμπειροι αστυνομικοί 

Τη δική τους οπτική στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα δίνουν δύο πάρα πολύ έμπειροι αστυνομικοί, και συγκεκριμένα δύο πρώην διοικητές της Ασφάλειας Πατρών. Τα όσα έχουν συμβεί στην Πάτρα έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, και όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα τα αποτελέσματα των ερευνών για να φανεί τι έφταιξε και τα τρία αδέρφια έφυγαν από τη ζωή.

Ο αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Δρακόπουλος μιλώντας στο pepop.gr,  έδωσε έμφαση στις πιθανότητες να λυθεί πλήρως το «μυστήριο» των τριών θανάτων: «Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι στο τέλος της ημέρας θα πάρουμε επαρκείς απαντήσεις και δεν θα μείνει τίποτα ανεξιχνίαστο. Θεωρώ απόλυτα βέβαιο ότι οι ιατροδικαστές και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών βλέπουν την υπόθεση ως ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το κορυφαίο στοίχημα τους στα ιατροδικαστικά και αστυνομικά χρονικά της χώρας».

Ακολούθως, ο κ. Δρακόπουλος προχώρησε σε μια κρίσιμη εκτίμηση: «Καλά κάνουν οι υπηρεσίες και συνιστούν να είναι οι πάντες επιφυλακτικοί και να αποφεύγονται διαρροές, παραπληροφόρηση και συγκεχυμένες αιτιάσεις γύρω από την υπόθεση. Οι αποσπασματικές προσεγγίσεις και μάλιστα από ''ειδήμονες'' οι οποίοι δεν χειρίζονται τις έρευνες, είναι ανούσιες, περιττές και δεν συντρέχει λόγος να εξάπτεται η φαντασία της κοινής γνώμης, να διαμορφώνεται κλίμα και με αυτόκλητους ''Εισαγγελείς'' να περισσεύουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα ακόμη βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και η υπόθεση δεν έχει θύτες και κατηγορούμενους. Μόνο θύματα έχει τρία αθώα πλάσματα. Πιστεύω, πάντως, ακράδαντα ότι οι έρευνες (οφείλουν να) έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση…»

Ολοκληρώνοντας, ο Χρήστος Δρακόπουλος σχολιάζει την τηλεοπτική εμφάνιση του ζεύγους Δασκαλάκη: «Ο καθείς κάνει τις επιλογές του όσον αφορά τη διαχείριση των ψυχικών και πολλών άλλων τραυματικών συνεπειών ενός δράματος, που στην προκείμενη υπόθεση είναι τριπλό, βασανιστικό και ανείπωτο».

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από προφάσεις»

Από την δική του πλευρά, ο υποστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην βουλευτής, Θανάσης Νταβλούρος υποστηρίζει: «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από προφάσεις. Αν δεν προκύψουν τεκμηριωμένα συμπεράσματα για τους τρεις θανάτους, τότε ο νους αναπόφευκτα πηγαίνει στην ανθρώπινη παρέμβαση. Μπορεί να καθυστερήσει ένα ατράνταχτο πόρισμα, αλλά όσος χρόνος κι αν χρειασθεί, το «μυστήριο», θα λυθεί. Έχουν τους τρόπους και τα μέσα οι ιατροδικαστικές και ανακριτικές αρχές να «ομολογηθεί» από τις έρευνες τους ή πλήρης αλήθεια, για τους λόγους που τρία αθώα αγγελούδια βρίσκονται στον τάφο».

Ακολούθως, ο κ. Νταβλούρος επισήμανε: «Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση, που ανάλογη δεν έχει καταγραφεί στη βιβλιογραφία των παγκόσμιων αστυνομικών και εγκληματολογικών χρονικών. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να αποφεύγονται εικασίες και να υιοθετούνται αβασάνιστα διάφορες απόψεις. Θέλω, πάντως, στο σημείο αυτό να παραδεχθώ ότι η κοινωνία επέδειξε πιο έγκαιρα τα αντανακλαστικά της σε αντίθεση, με τις Αρχές που μάλλον καθυστερημένα αντέδρασαν, μέχρις ότου τελικά δοθεί η παραγγελία για την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης».

Ο πρώην βουλευτής άσκησε τη δική του κριτική για την τηλεοπτική εμφάνιση του ζεύγους Δασκαλάκη: «Κοιτάξτε, δόθηκε η εντύπωση ότι είχε το ''πρόσταγμα'' η μητέρα. Εγώ δεν θα κρυφτώ. Η όλη ''ατμόσφαιρα'' της συνέντευξης που θύμισε κάτι ανάλογο του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς να υπαινίσσομαι ότι εκείνη η εξέλιξη έχει ντε και καλά συνάφεια με την τωρινή υπόθεση. Η μητέρα ήταν άνετη, σε γενικές γραμμές στη διήγησή της. Δυο - τρεις φορές, όμως, έχασε τα λόγια της σε συγκεκριμένες στιγμές και αυτό απομένει να αναλυθεί, χωρίς να ξεχνάμε ότι η περιγραφή της έγινε υπό το ασήκωτο βάρος της απώλειας των τριών παιδιών της οικογένειας. Όσον αφορά τον πατέρα, ήταν ευδιάκριτος ο ''δεύτερος'' ρόλος του. Φαινόταν αδύναμος να σταθεί στο ύψος μιας περίστασης που τον ξεπερνούσε».

«Εκ των πραγμάτων θα φτάσουμε να ερευνούμε μόνο εξωτερικό παράγοντα»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης αναφερόμενος στην υπόθεση και μιλώντας στο MEGA, τόνισε: «Είναι μια πολύ εξαιρετική περίπτωση. Από την πρώτη στιγμή απορούμε πώς έχουν κρατήσει την ψυχραιμία τους οι γονείς. Αυτό που ερευνάται, είναι η περίπτωση του να υπάρχει όχι ιατρική αμέλεια, αλλά κάποιος εξωτερικός παράγοντας. Το Ανθρωποκτονιών δεν έχει στοχοποιήσει κάποιον, έχει πιάσει τα πάντα από το μηδέν και προχωρά προσπαθώντας να βρει εξηγήσεις. Στην ιατρική αμέλεια όταν ερευνούμε πιθανή ποινική ευθύνη κάποιου γιατρού εξετάζεται τι έπρεπε να έχει γίνει διαφορετικά. Μέχρι στιγμής η έρευνα δείχνει ότι κανένας γιατρός δε λειτούργησε έξω από το πρωτόκολλο. Άρα εκ των πραγμάτων θα φτάσουμε να ερευνούμε μόνο εξωτερικό παράγοντα», σημείωσε .

«Σα γονέας θέλω να πω ότι αν υποπτευόμουν ότι υπάρχει ιατρική αμέλεια, θα είχα κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον των ιατρών», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.