Μενού
  • Α-
  • Α+

Επεισοδιακό ήταν το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στην Πάτρα, για τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη. Ενας άνδρας ο οποίος στεκόταν στην εκκλησία, εμπόδιζε όσους δημοσιογράφους γνώριζε προκειμένου να μην ληφθούν φωτογραφίες από το μνημόσυνο. Μάλιστα δεν φορούσε μάσκα, γεγονός που προκάλεσε και συζητήσεις μεταξύ άλλων πιστών που τηρούσαν τους κανόνες. Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό δεν μπορούσε να γνωρίζει όλους τους δημοσιογράφους και έτσι Αθηναίοι απεσταλμένοι καναλιών και αθηναϊκών portal είχαν ανέβει μέχρι και στον γυναικωνίτη και τράβηξαν φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr ο συγκεκριμένος άνδρας δεν δίστασε ακόμη και να εκτοξεύσει απειλές. Αν και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν, εκείνος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Αργότερα όμως φάνηκε πως είχε σχέση με την εκκλησία. Θα πρέπει να τονιστεί ότι την ίδια ώρα στην πόρτα του Ιερού Ναού ήταν δύο άνδρες της Ασφάλειας Πατρών οι οποίοι επέβλεπαν τη διαδικασία. Προφανώς για να εξακριβώσουν τι συμβαίνει και να ενημερώσουν και το Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα, που διερευνά την υπόθεση.

Οι γονείς των κοριτσιών, ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Παπασπιρίγκου που βιώνουν αυτή την τραγωδία με την απώλεια των τριών κοριτσιών, μέσα σε διάστημα τριών ετών, αποχώρησαν από τον ναό γύρω στις 10.30 πιασμένοι χέρι – χέρι. Ο ένας στηρίζει τον άλλον όλες αυτές τις ημέρες που ακολούθησαν μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Το μνημόσυνο τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, χωρίς κάμερες, σε κλίμα οδύνης για τον χαμό των τριών παιδιών. Σημειώνεται ότι συμπληρώνονται 40 ημέρες από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ένας χρόνος από τον θάνατο της Ίριδας και τρία χρόνια από τον θάνατο της Μαλένας.