Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο βγήκε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο έχει καταγραφεί καρέ - καρέ η απαγωγή μια 44χρονης γυναίκας. Η στιγμή που ο απαγωγέας την ακινητοποιεί, της περνά χειροπέδες και με τη βία τη βάζει στο αυτοκίνητό του κι εξαφανίζεται μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή και συνάμα σοκαριστική.

Διαβάστε ακόμη: Αλλαγή ώρας: Στις 27 Μαρτίου η αλλαγή σε θερινή ώρα - Θα πάνε μπροστά τα ρολόγια

Οι συγκλονιστικές εικόνες που μεταδίδονταν ζωντανά στο κέντρο ελέγχου εταιρείας σεκιούριτι μέσα από τις κάμερες ασφαλείας ήρθαν στη δημοσιότητα από το Mega. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συμβάν έλαβε χώρα λίγο μετά τις 7:00 το πρωί της περασμένης Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Η 44χρονη λογίστρια, φτάνει στην εταιρεία εμπορίας ποτών που εργάζεται. Ανεβαίνει τα σκαλιά. Βλέπει έναν άνδρα με γυαλιά και μάσκα να ανεβαίνει κι εκείνος τα σκαλιά από πίσω της. Δεν δίνει σημασία. Ο άνδρας αυτός, φαίνεται στη κάμερα ότι στο δεξί του χέρι, κρατά χειροπέδες. Η γυναίκα δεν το έχει καταλάβει. Συνεχίζει προς την είσοδο. Κρατά στα χέρια της τη τσάντα της, σακούλες και το κινητό της τηλέφωνο.

Αφήνει τον καφέ της στο πλάι και βγάζει τα κλειδιά για να ανοίξει τη πόρτα της εταιρείας. Ο άνδρας συνεχίζει να είναι από πίσω της. Η γυναίκα γυρνά να πάρει ξανά τον καφέ της και τότε η παρουσία του δείχνει να την τρομάζει. Κολλά στον τοίχο, ανταλλάσσουν μια – δυο κουβέντες και τότε ξαφνικά, εκείνος, της αρπάζει το δεξί χέρι. Η 44χρονη αιφνιδιάζεται. Προσπαθεί να αντισταθεί. Της φορά τις χειροπέδες. Τον σπρώχνει. Ο άνδρας επιμένει. Η γυναίκα προσπαθεί να φύγει. Της αρπάζει και το άλλο χέρι από πίσω. Η γυναίκα παλεύει. Δεν αφήνει τα πράγματά της και τον δυσκολεύει.

Ο απαγωγέας την αρπάζει και με τη βία τη κατεβάζει από τα σκαλιά και την οδηγεί στο αυτοκίνητό του. Η δεύτερη κάμερα καταγράφει πεντακάθαρα το αυτοκίνητό του. Ο άνδρας ανοίγει τη πίσω δεξιά πόρτα. Σπρώχνει τη λογίστρια στο κάθισμα, κλείνει τη πόρτα, τρέχοντας μπαίνει στη θέση του οδηγού και δευτερόλεπτα μετά βάζει μπροστά και φεύγει.

Αυτές οι εικόνες, η απαγωγή καρέ – καρέ, όλα όσα εξελίσσονταν, μεταδίδονταν σε πραγματικό χρόνο, ζωντανά, στο κέντρο ελέγχου της εταιρείας σεκιούριτι που παρακολουθούσε με κάμερες τον χώρο. Οι υπάλληλοί της έβλεπαν τα πάντα κι αντέδρασαν ακαριαία. Το πρώτο που έκαναν, ήταν να καλέσουν την ίδια την 44χρονη στο κινητό της τηλέφωνο, μιας και ήξεραν ότι το είχε μαζί της, στα χέρια της ακόμα. Για καλή τους τύχη, η γυναίκα απάντησε στη κλήση, άφησε το τηλέφωνο ανοιχτό και άρχισε να μιλά με τον απαγωγέα της, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες, καταρχήν για το στίγμα της. Τις συνομιλίες αυτές άκουγε και το κέντρο της Αμεσης Δράσης που ειδοποιήθηκε άμεσα από την εταιρία σεκιούριτι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της ξεκίνησαν αστραπιαία.

Ο απαγωγέας επικοινώνησε με τον εργοδότη της 44χρονης και του ζήτησε ως λύτρα 20 εκατ. ευρώ, αλλιώς απειλούσε ότι θα την σκοτώσει, τινάζοντας στον αέρα με εκρηκτικά το αυτοκίνητό του. Η επιμονή της όμως, να του ζητά να αναφέρει λεπτομέρειες, τον έβαλαν σε υποψίες. Βρήκε το κινητό της, είδε ότι ήταν ανοιχτό και τότε πανικοβλήθηκε. Ο απαγωγέας, σταμάτησε σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, άφησε τη λογίστρια ελεύθερη και προσπάθησε να διαφύγει. Μάταια όμως. Οι αστυνομικοί είχαν ήδη προλάβει να εντοπίσουν το αυτοκίνητο. Μόλις διαπίστωσαν ότι η γυναίκα δεν διέτρεχε πια κίνδυνο, τον ακολούθησαν, τον ακινητοποίησαν και του φόρεσαν χειροπέδες. Η απαγωγή σε ζωντανή μετάδοση έλαβε αίσιο τέλος, τρία χιλιόμετρα μακριά από την εταιρεία που συνέβη. Δράστης ήταν πρώην συνάδελφος της γυναίκας, ο οποίος δεν εργάζεται πλέον στην εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα για αυτό και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο συνήγορός του ζήτησε να γίνει ψυχιατρική εξέταση.