Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μαρτυρία για την «φοβισμένη Τζωρτζίνα» - Πιθανές οι συλλήψεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, καθώς οι Αρχές έχουν σχηματίσει σαφή εικόνα για το τι έχει συμβεί και προσπαθούν να «δέσουν» την υπόθεση. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μεγάλο μέρος των απαντήσεων των τοξικολογικών εξετάσεων, κι έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία που «μιλούν» για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας, η οποία αποβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών, όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον θάνατο τουλάχιστον των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, εφόσον έχουν πλέον ολοκληρωθεί και αυτά τα στάδια των τοξικολογικών εξετάσεων. Κατόπιν, θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο των ερευνών, το οποίο αφορά στις κλήσεις για κατάθεση από όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων και των γονιών των τριών κοριτσιών.

Εργαζόμενος στο κέντρο αποκατάστασης: «Η Τζωρτζίνα φαινόταν φοβισμένη»

Την ίδια στιγμή, η μαρτυρία εργαζόμενου στο κέντρο αποκατάστασης της Τζωρτζίνας, φέρνει στο φως νέα στοιχεία και δημιουργεί νέα ερωτήματα. Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA ο άνδρας ο οποίος, κατά τα λεγόμενά του, ήταν πολύ κοντά στο τρίτο παιδί της οικογένειας μετά την εγκεφαλοπάθεια «η Τζωρτζίνα άλλες μέρες φαινόταν χαρούμενη ενώ κάποιες άλλες βυθιζόταν στις σκέψεις της. Το πρόβλημά της ήταν ότι δε μπορούσε να μας πει γιατί δεν μιλούσε. Το παιδί φαινόταν φοβισμένο. Η συμπεριφορά της μητέρας καμιά φορά, δεν έδειχνε το απαιτούμενο ενδιαφέρον».

Σε σχέση με τις μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας και την στάση των γονέων του κοριτσιού να ζητήσουν εξηγήσεις από το κέντρο αποκατάστασης, ο ίδιος είπε ότι «ένα παιδί δεν μπορεί να κάνει μελανιές πιάνοντάς το για να το σηκώσεις από το καρότσι. Πόσο μάλλον όταν το περιποιούνται άτομα εξειδικευμένα με τεράστια εργασιακή εμπειρία».

«Το παιδί υποτίθεται ότι είχε νοητική υστέρηση, όμως εγώ δεν διέκρινα κάτι τέτοιο. Προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε την Τζωρτζίνα με εργοθεραπεία, ήρθαν ειδικοί, μιλήσαμε με άλλους ειδικούς, προσπαθήσαμε να φέρουμε ένα σύστημα επικοινωνίας ειδικό για παιδί, ένα μηχάνημα με ηλεκτρόδια που βάζουν στον εγκέφαλο για να μπορεί να επικοινωνεί. Όμως δεν προλάβαμε γιατί λίγο αργότερα το παιδί έφυγε από την ζωή» συμπλήρωσε.

Κατά τον ίδιο εργαζόμενο στο κέντρο αποκατάστασης «η Τζωρτζίνα αντιλαμβανόταν πολύ περισσότερα από όσα νομίζαμε. Την μέρα που μπήκε για μαγνητική δεν ήρθε σε μας. Όμως λίγες ώρες αργότερα είδα το παιδί είχε έρθει στο χώρο μας. Είδα ένα παιδί κοιμισμένο από τη νάρκωση, ταλαιπωρημένο. Και εκεί έκατσε μέχρι το βράδυ» προσθέτοντας ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι το κοριτσάκι έκανε σπασμούς: «Οι νοσηλευτές θα έπρεπε να το γνώριζαν. Το παιδί δεν είχε κάνει ποτέ σπασμούς σε εμάς».

«Το παιδί φαινόταν ότι ήθελε να ζήσει»

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική του μαρτυρία ο εργαζόμενος του κέντρου είπε για την Τζωρτζίνα ότι «ήταν ένα ευτυχισμένο πλάσμα όσο βρισκόταν εκεί, επικοινωνούσε άψογα με το βλέμμα της, το γέλιο της και τις αντιδράσεις της. Είχε πολύ καλά αντίληψη κι αντίδραση στις θεραπείες της, ήταν ένα άψογο παιδί. Ήταν ένα παιδί που ήθελε να ζήσει, φαινόταν ότι ήθελε να ζήσει».

Μιλώντας, δε, για την μητέρα της Τζωρτζίνας, είπε ότι ενώ στο κέντρο αποκατάστασης είχαν ήδη ξεκινήσει να σηκώνουν το παιδί, ωστόσο, «μου έκανε εντύπωση που από τη μέρα που μας είπε η μητέρα ότι αρρώστησε, δεν έκανε καμία προσπάθεια να σηκώσει το παιδί».

Το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως δεν μπορούν ακόμα να τοποθετηθούν στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου των παιδιών. «Δεν κάνουμε έρευνες πάνω σε αυτά που λέγονται δημοσίως. Ασχολούμαστε μόνο με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία αναμένουμε να λάβουμε συγκεντρωτικά», τονίζουν οι αστυνομικές πηγές. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι επιστήμονες, γιατροί, αστυνομικοί, που λένε ότι και τα τρία παιδιά κατέληξαν λόγω ασφυκτικού θανάτου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτήν την εβδομάδα οι Αρχές να προχωρήσουν και σε συλλήψεις.

Η μυστηριώδης βραδυκαρδία πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί

Οπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι γιατροί που παρακολουθούσαν τη Τζωρτζίνα όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, δεν είχαν καταγράψει ποτέ πτωτική πορεία στους καρδιακούς παλμούς του κοριτσιού. «Ποτέ δεν παρουσίαζε αυτή την εικόνα, αυτή την καθοδική πορεία, τη βραδυκαρδία και ξαφνική ταχυκαρδία», ανέφεραν γιατροί, συμπληρώνοντας πως «οι σχετικές καταγραφές ήταν ευθεία γραμμή με πρόσκαιρες καμπυλώσεις». Παράλληλα, τονίζουν ότι ούτε στον ύπνο, ούτε στην εγκεφαλοπάθεια, από την οποία έπασχε το παιδί, θα μπορούσε να οφείλεται η εικόνα που παρουσίασε το μόνιτορ.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA