Μενού
Βροχές
Βροχές | EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη μέχρι και αύριο, Τετάρτη (1/5), ενώ από το Σάββατο θα «χτυπήσει» τη χώρα μία οργανωμένη κακοκαιρία με αποτέλεσμα την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα να χρειαστούν ομπρέλες.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης παρείχε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τον καιρό που θα επικρατήσει στη χώρα τις επόμενες μέρες, αναφέροντας πως από το Σάββατο χαλάει αρκετά ο καιρός στις περισσότερες περιοχές.

Αναλυτικά, αύριο Τετάρτη αναμένεται να συνεχιστούν οι θυελλώδεις άνεμοι, που θα κοπάσουν από το μεσημέρι και θα δώσουν τη θέση τους σε λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα.

Την Πέμπτη (2/5), προσεγγίζει τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα μία κακοκαιρία που θα φέρει βροχές. Τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, ενώ πιο λίγες θα είναι ο βροχοπτώσεις στη δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη. 

Κυριακή του Πάσχα με βροχές

Αντίστοιχο θα είναι και το σκηνικό την Παρασκευή (3/5), με τις ίδιες περιοχές να έρχονται αντιμέτωπες με φαινόμενα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, οι συνθήκες δεν θα είναι απαγορευτικές για την έξοδο των εκδρομέων. 

Από το Σάββατο, θα έρθει ένα πιο οργανωμένο σύστημα κακοκαιρίας που θα φέρει πολλές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. 

Από το μεσημέρι και ύστερα, θα επηρεαστεί το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ανάστατη, λοιπόν, και Κυριακή του Πάσχα θα χρειαστούν ομπρέλες. 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχει ως εξής: 

Μεγάλη Τετάρτη 

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές. Το βράδυ αναμένεται αύξηση των νεφώσεων στα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Πέμπτη

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Μεγάλη Παρασκευή

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Μεγάλο Σάββατο

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA