Μενού
  • Α-
  • Α+

Ουκρανοί πρόσφυγες παρήλασαν στην Πάτρα με την ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου. Οι Ουκρανοί πρόσφυγες κρατούσαν σημαίες και της πατρίδας τους, στις οποίες υπήρχαν αντιπολεμικά μηνύματα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», Μιχάλης Ροδόπουλος, στην παρέλαση πήραν μέρος περίπου δέκα ενήλικες από την Ουκρανία, που ήρθαν ως πρόσφυγες καθώς και Έλληνες πολίτες με ουκρανική καταγωγή.

Διαβάστε ακόμηΣαϊντού Καμαρά: «Ευχαριστώ για όλα» είπε μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου 

Σημαιοφόρος της ομάδας ήταν μια γυναίκα ενώ άλλη μία κρατούσε το λάβαρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας. Επίσης συμμετείχε, με σημαία της Ουκρανίας, που επάνω της αναγραφόταν η φράση «Χαμένες Πατρίδες», η τετραμελής οικογένεια Καρατζά από τη Μαριούπολη, που έλκει καταγωγή από την Πελοπόννησο.

Μια ελληνική σημαία, επίσης μεγάλων διαστάσεων κράτησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τέσσερα ελληνόπουλα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια που φοιτούν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, που αρχικά  ήρθαν, σε επαφή με τον σύλλογο για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και έκτοτε είναι δίπλα στους πρόσφυγες.