Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πάνε τη Δευτέρα 4 Απριλίου στα σχολεία χωρίς self test, αφού πλέον καταργείται το ένα από τα δύο τεστ τα οποία ήταν υποχρεωμένοι να διενεργούν κάθε εβδομάδα. Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα, μέχρι και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους την Τρίτη το πρωί στα σχολεία.

«Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Η Ομικρον μολύνει 6 έως 8 φορές περισσότερα παιδιά κάτω των πέντε ετών σε σχέση με τη Δέλτα

Οπως επισημαίνεται, το ένα τεστ κάθε εβδομάδα θα πρέπει να διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Τρίτη. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι:

  1. Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  2. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  3. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  4. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.