Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς νέα ιατροδικαστική εξέταση παρήγγειλαν οι εισαγγελείς, για Μαλένα και Ίριδα. Η άτυπη ιατροδικαστική επιτροπή που είχε συσταθεί για τις συνθήκες θανάτων τους σταματά τις έρευνες για το πώς έφυγε η Μαλένα, μετά την εισαγγελική εντολή για νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις – πορίσματα για τη Μαλένα και την Ίριδα. Υπενθυμίζουμε ότι η Μαλένα πέθανε τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και η Ίριδα τον Μάρτιο του 2021, όταν ήταν μόλις 6 μηνών.  Στόχος είναι να εξακριβωθούν, υπό τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο κοριτσάκια.  

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πώς απαντά η Δήμητρα Πισπιρίγκου στο ενδεχόμενο προσαγωγής - Τι λέει για την κεταμίνη

Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει να τους διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, ο θάνατος της οποίας είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Όσον αφορά στον θάνατο της Ίριδας που πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε. Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν δε, νέο γύρο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα που εξετάστηκαν από την Αστυνομία ως μάρτυρες κατά την πρώτη έρευνα των Αρχών για του θανάτους, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές. Τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού, αναμένεται να κληθούν στη συνέχεια.

Γιατί είναι πιθανή η εκταφή της Μαλένας

Γιατροί και αστυνομικοί εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εκταφής της Μαλένας, προκειμένου να καταλήξουν με στοιχεία αν η Μαλένα πέθανε από λευχαιμία ή από ανθρώπινο χέρι. Οι δύο λόγοι που θεωρείται πιθανή η εκταφή της είναι οι εξής:

  • Να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της Μαλένας για να εντοπίσουν τα όποια υπολείμματα της ουσίας
  • Να εξετάσουν τους ιστούς του παιδιού, ώστε να εντοπιστεί επίσης η ουσία

Οπως έχουν εδώ και καιρό επισημάνει ιατροδικαστές όπως ο Γρηγόρης Λέων, η Μαλένα είχε ασφυκτικό θάνατο. Ωστόσο τώρα έχει προκύψει ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα τους γιατρούς και το οποίο επίσης δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στους αστυνομικούς. Αυτό έχει να κάνει με τη φθορά που εντοπίστηκε στο συκώτι του παιδιού. Οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν επιστημονικά τη φθορά που έχει παρατηρηθεί και θεωρούν ότι αυτή η φθορά είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε τοξική ουσία, όπως η κεταμίνη από την οποία πέθανε η Τζωρτζίνα. Οπως λένε θεωρείται πολύ δύσκολο η έλλειψη οξυγόνου να προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά, ενώ αντίθετα η ύπαρξη δηλητηριώδους ουσίας που θα είχε δράσει από 45 έως 60 λεπτά πριν (σ.σ. περίπου όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας), αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει το πρόβλημα.

Πληροφορίες για προσαγωγή ατόμου

Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας με τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει προφυλακιστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της και ενώ διερευνώνται οι συνθήκες θανάτων των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ιριδας, σφίγγει ο κλοιός από την ΕΛ.ΑΣ. Οι εξελίξεις αναμένεται σήμερα, Δευτέρα (11/4) να είναι καταιγιστικές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα pelop.gr, τις επόμενες ώρες αναμένεται να προσαχθεί ένα άτομο στο «Ανθρωποκτονιών» και ενδέχεται μετά την κατάθεσή του η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.