Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με το ψυχρό βλέμμα που «φορά» όλο αυτό το διάστημα από την ημέρα που κατέρρευσε το αφήγημά του, και βρίσκεται προφυλακισμένος για την ειδεχθή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς και του σκυλιού της οικογένειας, της Ρόξυ, στη μεζονέτα που διέμεναν στα Γλυκά Νερά, μαζί με το μηνών μωρό τους, το οποίο ήταν μπροστά όταν ο πιλότος στραγγάλιζε τη μάνα του... Με την ίδια προκλητική και κυνική συμπεριφορά παρέστη στο ΜΟΔ προσπαθώντας να πείσει ότι αγαπούσε την σύζυγό του, ότι δεν ήταν προμελετημένο το έγκλημά του, το οποίο ομολόγησε ο ίδιος, ενώ άνοιξε και διάλογο με τους μάρτυρες στην απέλπιδα προσπάθειά του να κερδίσει ελαφρυντικά για ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα της σύγχρονης Ιστορίας.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος, και Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ. «Μιλάμε για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. Μετά από μία υποκριτική στάση του κατηγορούμενου, καθηλώθηκε όλη η Ελλάδα για να δει τι συνέβη, και όταν αποκαλύφθηκαν όλα κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε γίνει. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παγίδευσε την κοινή γνώμη. Ο ισχυρισμός του από την πρώτη στιγμή ήταν ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ. Αυτό θα του εξασφαλίσει μικρότερη ποινή, εφόσον πείσει το δικαστήριο. Το ζήτημα των συνθηκών εξετάζεται», σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

«Ελέγχονται από την υπηρεσία οι αστυνομικοί για την υπόθεση Αναγνωστόπουλου»

«Οι αστυνομικοί που έδωσαν κατάθεση ήταν πλήρωμα της Αμεσης Δράσης Αττικής. Εχουν οξυδέρκεια, αντίληψη, έχουν δει πολλά. Δήλωσαν στη δίκη αυτά που τους προκάλεσαν την εντύπωση. Ακουσα ότι ελέγχονται από την υπηρεσία οι αστυνομικοί για την υπόθεση Αναγνωστόπουλου και όσα ειπώθηκαν στη δίκη και μου προκάλεσε σοκ. Ελπίζω να μη συμβαίνει, να μην είναι αλήθεια. Μιλάμε για δύο εξαίρετους αστυνομικούς. Στη δίκη περιέγραψαν όσα διαπίστωσαν και έβγαλαν το συναίσθημά τους. Ηταν ένα ιδιαίτερο σκηνικό αυτό που αντίκρυσε το πλήρωμα της Αμεσης Δράσης που έφτασε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά εκείνη την ημέρα», αποκάλυψε ο κ. Μπαλάσκας.

«Οι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι άνθρωποι που κρίνει η εισαγγελία ότι μπορούν να εισφέρουν στην υπόθεση, και έχουν αξιολογηθεί ως απαραίτητοι στην ακροαματική διαδικασία», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαρακάκης.

Μιλώντας σχετικά ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος αστυνομικών Αθήνας, τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ένας καθ' ομολογίαν δολοφόνος κι όλα αυτά που κάνει στο δικαστήριο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σόου.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη, με καταθέσεις μαρτύρων.