Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Φωτεινή Γιαννοπούλου έχει εξαφανιστεί εδώ και δύο ημέρες και οι οικείοι της εκφράζουν φόβους ότι έχει πέσει θύμα loverboys, που εκμεταλλεύονται κι εμπορεύονται ανήλικα κυρίως κορίτσια. Τα loverboys είναι μία ακόμα μάστιγα των καιρών που βρίσκει πεδίο δράσης μέσα από το διαδίκτυο και σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, η Φωτεινή από το Περιστέρι φέρεται να έχει πέσει θύμα αυτών των κυκλωμάτων.

Τα loverboys εμπλέκονται σε κυκλώματα trafficking που συνήθως προσπαθούν να προσελκύσουν νεαρά αγόρια και κορίτσια «πουλώντας» τους έρωτα, ενώ μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους και με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, κυρίως στη βιομηχανία του σεξ.

Παραδοσιακά ένα loverboy σαγηνεύει νεαρά, ευάλωτα κορίτσια και αγόρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά αργότερα. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Στις μέρες μας τα loverboys απειλούν τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας συχνά εκβιασμό και βία.

Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν αυξανόμενο ρόλο σε αυτό το φαινόμενο. Για παράδειγμα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν στα loverboys τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα θύματά τους και να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτά.

«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», είπε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha o κ. Γιαννόπουλος για την εξαφάνιση της Φωτεινής.

Παράλληλα, είπε ότι «την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με την “θέληση” της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί».

«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται “loverboys”, που πωλούν έρωτα και αγάπη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».