Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις τελευταίες ημέρες των διακοπών του Πάσχα διανύουν οι μαθητές όλων σχολικών βαθμίδων καθώς από την Τρίτη 3 Μαΐου επιστρέφουν και πάλι στα σχολεία με τη χρονιά να οδεύει προς την ολοκλήρωσή της. Ωστόσο αυτή η επιστροφή θα συνδυαστεί με αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έπειτα και από τις σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμη: Ηπατίτιδα στα παιδιά: Καθησυχάζει το υπουργείο Υγείας για την 16χρονη

Ετσι, από την ερχόμενη εβδομάδα οι μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα μπαίνουν στις τάξεις δίχως self test, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα και μάλιστα δύο φορές την εβδομάδα. Ο έλεγχος για κορονοϊό στα σχολεία θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στα άτομα με συμπτώματα. Στην περίπτωση που ένα παιδί διαγνωστεί με covid, θα εφαρμόζεται άμεσα έλεγχος σε όλους τους συμμαθητές με δύο αυτοδιαγνωστικά (self) test στην πρώτη και την τέταρτη μέρα μετά τη διάγνωση του κρούσματος. Το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.

«Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υπάρχει πια έλεγχος με self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Αντίθετα, παραμένει το μέτρο της χρήσης μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες. Παρότι υπήρξαν προτάσεις να καταργηθούν ιδιαίτερα τώρα που ο καιρός ευνοεί και τα ανοικτά παράθυρα, εντούτοις τόσο οι μαθητές όσο και η δάσκαλοι και οι καθηγητές θα πρέπει να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA