Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώ παγκοσμίως εντοπίζονται όλο και περισσότερα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (28/4) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, διαβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί ακόμη κάποιο περιστατικό και καθησύχασε λέγοντας πως τα νοσοκομεία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας είναι απολύτως προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν κρούσμα αν παρουσιαστεί. «Δεν έχουμε κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Ελλάδα αλλά είμαστε σε εγρήγορση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτης.

Διαβάστε ακόμη: Ηπατίτιδα στα παιδιά: Δύο περιστατικά στην Κύπρο - «Αδιευκρίνιστης αιτιολογίας»

 

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαούτης, έχουν ειδοποιηθεί όλες οι υγειονομικές περιφέρειες και κατά συνέπεια, όλα τα νοσοκομεία. «Έχουμε τον ορισμό του κρούσματος αυτής της οξείας ηπατίτιδας, έχουμε φόρμα καταγραφής για τα επιδημιολογικά στοιχεία και αν χρειαστεί, θα σταλούν δείγματα προς εξερεύνηση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Στην ερώτηση για το αν έχουν γίνει έλεγχοι μέχρι στιγμής, ο Θεοκλής Ζαούτης είπε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει λάβει κλήσεις από γονείς καθώς υπάρχει ανησυχία οι οποίοι παίρνουν στον ΕΟΔΥ για να ενημερωθούν για τα συμπτώματα και ποια πρέπει να τους ανησυχήσουν. «Παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και όπως φαντάζεστε, η γραμμή μας είναι πάντα φορτωμένη, για τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Ζαούτης ρωτήθηκε εάν τα νοσοκομεία στη χώρα είναι προετοιμασμένα, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ να απαντά πώς τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας είναι σε ετοιμότητα και προετοιμασμένα να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα: «Έχουμε υποειδικότητες και έτσι ξέρουμε τι να κάνουμε με ηπατίτιδες, ανεξάρτητα από ποιον ιό προκαλείται. Έχουν γίνει και συζητήσεις για κέντρα αναφορά στο εξωτερικό για τη σπάνια περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί μεταμόσχευση», τόνισε ο κ. Ζαούτης, αναφερόμενο στην γειτονική Ιταλία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA