Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρεις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που είχαν βρεθεί στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα θα κληθεί να εξετάσει πραγματογνώμονας παιδοψυχολόγος μετά από διαταγή της 18ης ανακρίτριας. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του Star, η πρώτη ζωγραφιά που μπαίνει στην έρευνα περιέχει λίγα λόγια της 9χρονης για τη μητέρα της: «Στη μαμά που πετάει, χρόνια πολλά, σε ευχαριστώ για όλα».

Η δεύτερη ζωγραφιά έχει έρθει ήδη στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτή το παιδί είναι σαν να ζητά βοήθεια. Έχει ζωγραφίσει τον εαυτό του αλλά και τις αδερφές του ως αγγέλους, ενώ έχει ζωγραφίσει ένα άτομο με μαύρο πρόσωπο, κάτι που, σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνει φόβο και γενικότερη αμφιθυμία συναισθημάτων. Στη ζωγραφιά αυτή γράφει «Για εσάς» με κόκκινα μεγάλα γράμματα.

Διαβάστε ακόμη: Πραγματογνωμοσύνη στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Τι έδειχναν τα σκίτσα του παιδιού

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και σε μία τρίτη ζωγραφιά, η οποία δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα. Σε αυτήν το παιδί έχει γράψει οκτώ λέξεις, με τις οποίες περιγράφει την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας του σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Αυτή η ζωγραφιά είναι που θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Η παιδοψυχολόγος μέσα από τις ζωγραφιές θα εξετάσει τον ψυχικό κόσμο του παιδιού, τα αισθήματα που είχε για τη μητέρα του, τον πατέρα του και τις δύο αδερφές του, ενώ θα εξεταστεί και το κατά πόσο το παιδί ήθελε να πει κάτι αλλά δεν μπορούσε είτε από φόβο είτε λόγω της ηλικίας του.Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου θα ορίσει και εκείνη παιδοψυχολόγο προκειμένου να εξετάσει και εκείνη τις ζωγραφιές.

Εξάλλου, μόλις πριν από λίγο καιρό, οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας σύμφωνα με ειδικούς είχαν «δείξει» ότι το κοριτσάκι υπέφερε από τα όσα βίωνε και τα αποτύπωνε στο χαρτί... Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» η ψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, είχε αναλύσει φωτογραφίες της 9χρονης που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν από την εκπομπή. Σ' αυτές η Ρούλα Πισπιρίγκου αποτυπώνεται πάντοτε με «σκοτεινά» χρώματα με την κυρία Μπογιατζή να λέει χαρακτηριστικά ότι «για μένα ό,τι έχει ζωγραφίσει η Τζωρτζίνα, είναι μια κραυγή...»!

Στην πρώτη φωτογραφία απεικονιζόταν το σπίτι της οικογένειας με σκούρα χρώματα. «Το σπίτι είναι σκοτεινό, η σκεπή είναι σκοτεινή, όλοι ξέρουμε ότι το σπίτι έχει κόκκινο από πάνω, ειδικά στην Ελλάδα, όχι το μπλε που φλερτάρει πολύ με το μαύρο. Δεν έχει πόρτες και έχει πολύ ψηλά παράθυρα και θυμίζει κάπως φυλακή ή / και νοσοκομείο». Για μια φλόγα ενδεχομένως που απεικονίζεται στη μέση της σκεπής, η κ. Μπογιατζή είχε αναφέρει: «Είναι κάτι πολύ βαθύ που είναι στο κέντρο ενός πολύ σκοτεινού περιγράμματος. Σίγουρα θα είναι μια κραυγή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA