Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που το κορίτσι έφτιαξε λίγο πριν από το θάνατό της, έδωσε η 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που διενεργεί την κύρια ανάκριση της υπόθεσης. Η πραγματογνωμοσύνη θα διενεργηθεί από παιδοψυχολόγο που καλείται να ερμηνεύσει τα όσα απεικόνισε το 9χρονο κορίτσι στις συγκεκριμένες ζωγραφιές που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου στην Πάτρα.Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Προκαλεί «εμφύλιο» ο Λέων - «Ελλιπείς κι άστοχες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για Μαλένα, Ιριδα»

Εξάλλου, μόλις πριν από λίγο καιρό, οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας σύμφωνα με ειδικούς είχαν «δείξει» ότι το κοριτσάκι υπέφερε από τα όσα βίωνε και τα αποτύπωνε στο χαρτί... Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» η ψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, είχε αναλύσει φωτογραφίες της 9χρονης που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν από την εκπομπή. Σ' αυτές η Ρούλα Πισπιρίγκου αποτυπώνεται πάντοτε με «σκοτεινά» χρώματα με την κυρία Μπογιατζή να λέει χαρακτηριστικά ότι «για μένα ό,τι έχει ζωγραφίσει η Τζωρτζίνα, είναι μια κραυγή...»!

Στην πρώτη φωτογραφία απεικονιζόταν το σπίτι της οικογένειας με σκούρα χρώματα. «Το σπίτι είναι σκοτεινό, η σκεπή είναι σκοτεινή, όλοι ξέρουμε ότι το σπίτι έχει κόκκινο από πάνω, ειδικά στην Ελλάδα, όχι το μπλε που φλερτάρει πολύ με το μαύρο. Δεν έχει πόρτες και έχει πολύ ψηλά παράθυρα και θυμίζει κάπως φυλακή ή / και νοσοκομείο». Για μια φλόγα ενδεχομένως που απεικονίζεται στη μέση της σκεπής, η κ. Μπογιατζή είχε αναφέρει: «Είναι κάτι πολύ βαθύ που είναι στο κέντρο ενός πολύ σκοτεινού περιγράμματος. Σίγουρα θα είναι μια κραυγή».

Η Μίνι Μάους σε μαύρο χρώμα

Σε άλλη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας απεικονίζεται η Μίνι Μάους με μαύρο χρώμα. «Δείχνει σε απόλυτη συμμετρία πώς βλέπει τη μητέρα της. Αν αυτό είναι το κεφάλι της μητέρας, είναι μαύρο και είναι από πίσω, δε δείχνει μάτια, στόμα, σημαίνει ότι σε κοιτάζω από πίσω. Το γεγονός ότι ζωγράφισε αυτά που ζωγράφισε είναι επίτευγμα και προίκα για εμάς για να καταλάβουμε τον ψυχισμό της. Ό,τι έχει κάνει η Τζωρτζίνα σε ζωγραφιά για μένα είναι κραυγή».

Στην τρίτη φωτογραφία απεικονιζόταν η οικογένεια. Η μαύρη φιγούρα, της οποίας τα πόδια πατάνε στο έδαφος, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, είναι η μητέρα. «Το γεγονός ότι μόνο η μητέρα πατάει, δείχνει την κυριαρχία της, όχι μητρική συμπεριφορά. Είναι συνέχεια με σκούρο χρώμα, είναι επίμονη σε αυτό η Τζωρτζίνα». Οσο για τη φιγούρα του πατέρα που είναι αποστασιοποιημένος, η κ. Μπογιατζή είχε πει: «Όταν λείπει ένας πατέρας, αν έλειπε όντως, ένα παιδί μπορεί να τον εξιδανικεύσει και να τον φαντάζεται όπως θέλει εκείνο».

H προφητική ζωγραφιά λίγο «φύγει» το κορίτσι

Τα συγκλονιστικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση της Πάτρας έρχονταν με ραγδαία ταχύτητα και έμπαιναν στο μικροσκόπιο των αρχών που φαίνεται να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου. Την ίδια ώρα, ανατριχίλα προκαλούσε μια ζωγραφιά της Τζωρτζίνας που απευθυνόταν στα άλλα δύο αδέρφια της, τη Μαλένα και την Ιριδα.

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στο MEGA είχε παρουσιαστεί μια «προφητική» ζωγραφιά του κοριτσιού λίγο πριν τον χαμό του, στην οποία φέρεται να έχει απεικονίσει τις αδελφές της και τον εαυτό της σαν… αγγελάκι. Η φράση «για εσάς», που έγραψε το παιδί, σπάραζε καρδιές.

Η ανάλυση της παιδοψυχολόγου που... έκαψε την Πισπιρίγκου

Υπήρξαν πολλές ζωγραφιές του κοριτσιού που τρόμαξαν ακόμη και τους ερευνητές της αστυνομίας! Χαρακτηριστική είναι η τρομακτική μαύρη ζωγραφιά που η φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ότι είχε δει. Όπως είχε αναφέρει η φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου στην εκπομπή «Φως στο τούνελ»: «Λίγες ημέρες πριν το θάνατο του δεύτερου παιδιού, της Ιριδας, ξεκίνησε μία γκρίνια μεταξύ του Μάνου και της Ρούλας. Αυτός δεν μπορούσε και ήθελε να φύγει από το σπίτι, αυτή δεν το δεχόταν με τίποτα. Ο Μάνος μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε. Το προηγούμενο βράδυ, η Ρούλα ανέβασε βίντεο με το μωράκι να γελάει. Το πρωί μου τηλεφώνησαν ότι χάθηκε το μωρό.

Τους λέω, πώς «έφυγε» ένα μωρό υγιέστατο; Ρώτησα τη Ρούλα και μου είπε ψυχρά ότι το βρήκε η αδελφή της νεκρό. Και στη Μαλένα ψυχρή ήταν. Η Τζωρτζίνα ήταν θλιμμένη. Κάποια στιγμή πήρε να ζωγραφίσει σπίτι μου. Ζωγράφισε τη Μίνι και ήταν όλη μαύρη, ενώ είχα και άλλους μαρκαδόρους σε διαφορετικά χρώματα, ήταν κατάμαυρη. Με τρόμαξε πολύ…».

Δείτε όμως, πώς είχε αναλύσει μία από τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας με ανάρτησή στο Facebook, η παιδοψυχολόγος - λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή. Τα συμπεράσματά της σόκαρα και... έκαψαν τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου:

  1. Θέση παιδιού στην κούνια χρώμα μπλε: νιώθω ανασφάλεια να μπω στο σχήμα της ζωγραφιας, σας προσέχω και σας παρατηρώ από μακρυά.
  2. Κάνω κουνια: παραμένω παιδί. Ειμαι δυναμική μου αρέσει η κίνηση.
  3. Σχήμα δεντρου: κορμός σε σχήμα κρεμάλας. Πρέπει να βρω τις λέξεις για να μην κρεμαστω. Κινδυνευω.
  4. Κίτρινη κουνια: η θέση μου είναι αυτή της αντίληψης, η δυνατότητα μου να κινούμαι και να βλέπω από άλλη οπτική γωνία με βάζει σε ισχυρή θέση αντίληψης.
  5. Ένωση δέντρου με καρδιά: συνδέομαι αλλά μένω μακρυά.
  6. "ΓΙΑ ΕΣΑΣ": Δωστε προσοχή στη ζωγραφιά του πλαισίου καρδιάς. Όποιος μπορεί να το καταλαβει; Για όλους εσάς! Κραυγή βοηθείας. Γραμμενο με κοκκινο χρωμα σημαίνει πως ζητάω βοήθεια απο εκείνους που αισθανομαι οτι ανηκω μαζι τους, πχ. οποιον ενδιαφέρεται.
  7. Φωτεινότητα στην καρδια: Στο πλαίσιο της καρδιάς είναι ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
  8. Σχημα αγγέλου/ πτηνου με μύτη που εξέχει: Η αδερφή μου έγινε αγγελος, πεθανε. Η μυτη της κάτι λεει για το θάνατό της, ομως εγινε ΚΑΙ πουλι/πτηνο πράγμα που με φοβίζει και εμένα και νιωθω ανασφάλεια.
  9. Πράσινο πλαίσιο σε σχήμα καρδιάς: Βάζω αυτο που συμβαίνει στην αδερφή μου σε θέση ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ για να μη μου συμβεί το ιδιο.
  10. Κεντρικη φιγουρα με μαυρισμένο πρόσωπο: το πρόσωπο διπλα στην αδερφη μου ειναι επιθετικό, μη προσβάσιμο, πολυ συγχεχυμένο, τερατωδες, με χέρια που παραβιάζουν τα όρια της αδερφης μου ομως εκεινη βγαινει απο το σχημα σιγα σιγα και σωζεται απο αυτο το πρόσωπο. Το πρόσωπο ειναι ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ, δεν ειναι η αδερφή μου.
  11. Πρασινος αγγελος: Η αδερφη μου ΦΕΥΓΕΙ απο το μαυρισμένο προσωπο με τα μακρυα χέρια. Διαφοροποιείται.
  12. Δεξια θέση αγγελου στη ζωγραφια: Η αδερφη μου (ΙΡΙΔΑ) ειναι πλέον ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, γιατι μετά την παιδική ηλικία της κουνιας, ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ στο μέλλον αν και εγώ απέχω απο αυτό γιατι βρίσκομαι αριστερα, μακρυά.
  13. Πατέρας πουθενα. ΑΦΑΝΤΟΣ.
  14. Μεικτά χρωματα πλαισιου καρδιάς: Το πράσινο είναι γιατι θελω να ειμαι μακρυα του, δεν θελω να γινω αγγελος, το κοκκινο ειναι γιατι συμπεριλαμβανομαι εφοσον το βλέπω απο μακρυά.
  15. Μαυρο πρόσωπο: Αμφιθυμία συναισθημάτων, απροσδιοριστο ον που προκαλεί σκοτάδι, κυριαρχία, θάνατο.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA