Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενταση επικράτησε στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Λιδωρίκι ανήμερα της ομώνυμης εορτής, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες των πιστών που βρίσκονταν στον ναό, την ώρα της λειτουργίας ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, που είναι πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολης Φωκίδας, έκανε παρατήρηση στον ιερέα λέγοντας του πως η Αγία Τράπεζα είναι τρύπια και βρώμικη.

Επίσης σύμφωνα με τις καταγγελίες των πιστών, του είπε πως η εκκλησία θα έπρεπε να είναι πιο καθαρή τέτοια ημέρα, ενώ σχολίασε και τα ράσα που φορούσε. Ολα αυτά έγιναν μέσα στο Ιερό, χωρίς άλλους μάρτυρες. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο ιερέας του ναού, Δημήτρης, βγήκε στην Ωραία Πύλη εν εξάλλω, διέκοψε την Θεία Λειτουργία και είπε στους πιστούς τι ακριβώς συνέβη. Ο ιερέας και οι πιστοί βγήκαν από τον ναό, αποδοκιμάζοντας τον γέροντα Μουλατσιώτη και φωνάζοντας ανάξιος, την ώρα που εκείνος αποχωρούσε.

Σύμφωνα με την πλευρά του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Φωκίδας πατέρα Νεκτάριου Μουλατσιώτη το περιστατικό πήρε αναίτια μεγάλες διαστάσεις με ευθύνη του ιερέα. Ο πρωτοσύγκελος σύμφωνα με το tvstar.gr έκανε προσωπική παρατήρηση στον ιερέα (μέσα στο ιερό) για την κατάσταση της Αγίας Τράπεζας καθώς ήταν ημέρα γιορτής και δεν ήταν καθαρισμένη και στολισμένη όπως έπρεπε και τότε ο ιερέας βγήκε από το ιερό και φώναζε στον Μουλατσιώτη και την πρεσβυτέρα του να αποχωρήσουν από τον ναό.

Η λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά με τον πρωτοσύγκελο και άλλους ιερείς που ήταν παρόντες, αλλά όταν έφευγε ο πρωτοσύγκελος περίπου 20 άτομα τον αποδοκίμασαν. Ο ίδιος δεν έδωσε συνέχεια και τους έλεγε «Χριστός Ανέστη». Η μητρόπολη Φωκίδας συνδυάζει το περιστατικό της έντονης αντίδρασης του ιερέα με την επιθυμία του να μετακινηθεί σε άλλη μητρόπολη, αίτημα που ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτό. Ο ιερέας πήγε στο σπίτι του και εκεί βρέθηκαν αρκετοί πιστοί, που του ζήτησαν να επιστρέψει στην εκκλησία και να ευλογήσει τα εδέσματα που ετοιμάζονται λόγω της ημέρας. Εκείνος δέχθηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA