Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποστάσεις ενάμισι μέτρου, υποχρεωτική μάσκα για όλους και αποφυγή του συγχρωτισμού είναι μερικά από τα μέτρα που υποδεικνύει το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022. Παράλληλα στην ανακοίνωση του Υπουργείου παιδείας, καθορίζονται και οι κανόνες για τους εξεταζόμενους στη μουσική και τις δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, ενώ υπάρχουν και οδηγίες για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες: Ποιο μέτρο αλλάζει στις εξετάσεις λόγω κορονοϊού - Τι πρέπει να ξέρουν οι μαθητές

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων ξεκινούν φέτος την Παρασκευή 3 Ιουνίου ενώ την προηγούμενη, Πέμπτη 2 Ιουνίου αρχίζουν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων.

1. O Πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:

  • α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους,
  • β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,
  • γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

2. Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές. 

3. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

4. Για τη διεξαγωγή εξέτασης του μαθήματος «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία»:

  • α) επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων,
  • β) τηρείται απόσταση 3 μέτρων μεταξύ του εξεταζομένου και των εξεταστών-βαθμολογητών που βρίσκονται πίσω από το παραβάν,
  • γ) καθαρίζονται τα μουσικά όργανα με απολυμαντικό υγρό πριν από τη χρήση τους από κάθε υποψήφιο.

5. Για τη διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή υποψηφίων ΤΕΦΑΑ ισχύει:

  • α) ο καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των οργάνων εξέτασης και του βοηθητικού εξοπλισμού πριν τη χρήση τους,
  • β) η τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν οι σχετικές οδηγίες από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA