Μετά από έναν ολόκληρο μήνα και πολλές άκαρπες προσπάθειες ανασύρθηκε η σορός του Αντώνη Συκάρη από τα Ιμαλάια. Επόμενο βήμα η αερομεταφορά της στο Νεπάλ, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες 48 ώρες, απ' όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 3 εβδομάδες!
«Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε από το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri. Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.
Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.
Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σορού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του Έλληνα ορειβάτη στο Facebook.
- Δεμένη και φιμωμένη βρέθηκε η 45χρονη στα Χανιά: Προσπάθησε να εξαφανίσει βίντεο ο καθ' ομολογίαν δράστης
- «Φοβήθηκα και έφυγα»: Αντιμέτωπη με κακούργημα η 60χρονη που φέρεται να σκότωσε το σκυλάκι στη Γαστούνη
- Η νομάς που λατρεύεται στο TikTok: Αγανάκτησε με τα ενοίκια και μένει σε αμάξι με τον σκύλο της
- Πέντε τραγούδια που δεν έχουμε πάρει χαμπάρι ότι μιλούν για τον πατέρα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.