Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα μαχαίρια βρίσκεται η οικογένεια Πισπιρίγκου με τον δικηγόρο της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα. Η οικογένεια της προφυλακισμένης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, Ρούλας Πισπιρίγκου αντέδρασε έντονα στην «εισβολή» του δικηγόρου των συγγενών της κυρίας Κούτρα στο σπίτι της και την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων της 9χρονης νεκρής αλλά και της οικογένειας.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας στο Mega και στο «Χαμογέλα και Πάλι» έκανε λόγο για «πλιάτσικο» στο σπίτι της οικογένειας, το οποίο προκύπτει από τις αναρτήσεις και της δημόσιες εμφανίσεις του δικηγόρου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Παρεμβαίνοντας στην ίδια εκπομπή, η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, έκανε λόγο για παράνομες ενέργειες και τόνισε ότι έχει υποβληθεί μήνυση στον κ. Θεοδωρόπουλο για αφαίρεση αντικειμένων της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Το συγκεκριμένο άτομο, μπήκε μέσα στο σπίτι και, αφού παρέμεινε λίγη ώρα μέσα, στη συνέχεια βγήκε κρατώντας και μεταφέροντας διάφορα αντικείμενα και φακέλους με χαρτιά», είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Η ίδια ανέφερε ότι μετά την απογευματινή του είσοδο στο σπίτι, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος άφησε τα πάντα ανοικτά, ενώ επέτρεψε την είσοδο σε άλλα άτομα, ψάχνοντας παράλληλα μπροστά τους τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Πράγματι, ο κ. Θεοδωρόπουλος παραδέχθηκε ότι «δεν μπήκαμε μόνοι μας, ήταν και τηλεοπτικά κανάλια μαζί».

Το πρωί του Σαββάτου, η Δήμητρα Πισπιρίγκου μαζί με την μητέρα της και συγγενικά της πρόσωπα πήγαν στο ακίνητο της οδού Μπιζανίου, ενώ κάλεσαν και την Αστυνομία, γιατί όπως ανέφεραν ο δικηγόρος της σπιτονοικοκυράς, μπήκε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και πήρε την σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα, η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπσιρίγκου, πήραν κάποια πράγματα των τριών παιδιών από το σπίτι, προφανώς σε συνεννόηση με την 33χρονη κατηγορούμενη. Λίγα λεπτά αργότερα η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετέβη στην Ασφάλεια Πατρών, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του δικηγόρου. Όπως υποστηρίζει, μπορεί ο δικηγόρος να είχε το δικαίωμα να εισέλθει στο ακίνητο ως νόμιμος εκπρόσωπος των συγγενών της Ευγενίας Κούτρα, όμως δεν μπορούσε να πάρει πράγματα που ανήκαν στην οικογένεια Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου.

«Ιχνη παραβίασης στο σπίτι»

Την Παρασκευή (27/5) τα αχαϊκά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ίχνη παραβίασης στον 1ο και 2ο όροφο του σπιτιού της οδού Μπιζανίου. Νωρίς το μεσημέρι οι δικηγόροι που εκπροσωπούν συγγενείς της σπιτονοικοκυράς Ευγενίας Κούτρα πήγαν στο σημείο και με την βοήθεια κλειδαρά μπήκαν στο σπίτι. Χωρίς να έχει εκδοθεί η απόφαση, μετά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για να παραδοθούν τα κλειδιά από το ακίνητο της οδού Μπιζανίου, οι δικηγόροι, Κωνσταντίνος Λέων και Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, άνοιξαν την κεντρική είσοδο, υποστηρίζοντας πως έχουν το δικαίωμα, εφόσον υπάρχουν οι νόμιμοι κληρονόμοι τους οποίους εκπροσωπούν.

Οπως ανέφεραν, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου βρήκαν παραβιασμένη την πόρτα, δεν συνέχισαν προς τον 2ο όροφο και στη συνέχεια αποχώρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 και η είσοδος του 2ου ορόφου όπου διέμενε η σπιτονοικοκυρά έχει παραβιαστεί. Σημειώνεται ότι πρόκειται για κλειδαριές παλαιού τύπου που εύκολα μπορούν να παραβιαστούν.

Πάντως όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από τον πρώτο όροφο του ακινήτου, ο χώρος είναι σχεδόν άδειος και υπάρχουν μόνο μερικά παιδικά παιχνίδια. Θυμίζουμε πως τον συγκεκριμένο χώρο χρησιμοποιούσε ο Μάνος Δασκαλάκης ως στούντιο.

Θεοδωρόπουλος: «Βρήκαμε παρατημένη την τσάντα»

Για την παρατημένη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας μέσα στην οποία βρέθηκε το σημείωμα στο οποίο η άτυχη 9χρονη χαρακτηρίζει τη μητέρα της κακιά και εγωίστρια αλλά και τις εικόνες λεηλασίας που αντίκρισαν στο σπίτι που διέμενε η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

«Από την αποσφράγιση που κάναμε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου προκύπτουν τρία σημαντικά θέματα. Πρώτον, υπάρχουν σκηνές λεηλασίας. Οι πόρτες ήταν σπασμένες και ξεκλείδωτες. Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο που ο κ. Δασκαλάκης είχε μετατρέψει παρανόμως σε στούντιο δικό του. Εκεί ανακαλύψαμε την τσάντα τη σχολική της Τζωρτζίνας και μέσα εκεί ανακαλύψαμε το σημείωμα που έγραφε πως η μητέρα της είναι κακιά και ότι είναι εγωίστρια! Αυτό το σημείωμα θα παραδοθεί στη 18η Ανακρίτρια. Είχαμε υποψίες πως και στον δεύτερο όροφο, που διέμενε η άτυχη σπιτονοικοκυρά, υπήρχαν και άλλα πράγματα. Και άλλα στοιχεία. Η έρευνα στον χώρο που έγινε από την αστυνομία μετά τη σύλληψη της Πισπιρίγκου έχει κενά. Αυτό το σπίτι που διέμενε η άτυχη Ευγενία Κούτρα – Θεοδωροπούλου, είχε και έχει αποδεικτικά στοιχεία που συνδέονται με την άτυχη Τζωρτζίνα», είπε ο δικηγόρος στην Αγγελική Νικολούλη και πρόσθεσε:

«Τη Δευτέρα περιμένουμε να ανοίξει και ο δεύτερος όροφος που υπάρχουν στοιχεία αποδεικτικά για τα αίτια του θανάτου της σπιτονοικοκυράς, που ελέγχεται και το ζευγάρι για το αν έχει ευθύνη ή όχι. Έχει και άλλα στοιχεία αυτό το σπίτι και τη Δευτέρα θα αποκαλυφθούν».