Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από το σπίτι στο οποίο διέμενε με τη μητέρα του στην Κηφισιά. Ο 6χρονος απήχθη από κουκουλοφόρους μέσα από το σπίτι, την ώρα που βρισκόταν με την γιαγιά του πριν από μερικές ημέρες και πλέον βρίσκεται στη Νορβηγία. Ο πατέρας του, ο οποίος είναι Νορβηγός, προσπάθησε να εξηγήσει μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» τους λόγους για τους οποίους πήρε το παιδί.

Οπως είπε, δεν άρπαξε το παιδί, αλλά το πήρε για να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλειά του λόγω του ότι «η μητέρα του αρνείται να τον πάει στον γιατρό».

«Η μητέρα να πάει στο γιατρό και να δει την ψυχοσύνθεσή της», είπε ο πατέρας του 6χρονου και επανέλαβε ότι, «ο γιος μου κι εγώ είμαστε καλά και δεν έχει ρωτήσει για τη μητέρα του» τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μητέρα του Ράινερ δεν τον αφήνει να δει το παιδί του, του οποίου έχει την πλήρη κηδεμονία.

«Έχω την πλήρη κηδεμονία του παιδιού και η μητέρα δεν με αφήνει να το δω» υποστήριξε ο πατέρας.

Θεία Ράινερ: Εχει δοθεί προσωρινή επιμέλεια

Από την πλευρά της, η θεία της μητέρας του παιδιού, Εμμανουέλα Τερζοπούλου, έδωσε άλλη εκδοχή, τονίζοντας πως: «δεν έχει ακόμα εκδικαστεί η οριστική επιμέλεια, έχει δοθεί προσωρινή επιμέλεια στη μητέρα». Σημείωσε δε πως, «οι δικαστικές αποφάσεις βγήκαν μετά την αποχώρηση της μητέρας από τη Νορβηγία, με τη συναίνεση του πατέρα», αποχώρηση η οποία είχε συμφωνηθεί προφορικά και αποδεικνύεται μέσω των μηνυμάτων που έχουν σταλεί μεταξύ των γονέων και τα οποία έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο.

«Στα ελληνικά δικαστήρια ήταν παρών σε όλα τα δικαστήρια ο πατέρας, ενώ στα νορβηγικά έγιναν ερήμην της μητέρας, η οποία δεν ειδοποιήθηκε», είπε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι, «τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί στην Ελλάδα από τον πατέρα, για να επιστραφεί το παιδί, με την αιτιολογία ότι είχε γίνει αρπαγή, απορρίφθηκαν. Έχουν καταφύγει δευτεροδίκως στον Άρειο Πάγο και δεν έχει εκδικαστεί ακόμα».