Μενού
  • Α-
  • Α+

«Θα ήταν υποκριτικό να με παρασημοφορήσει η ελληνική Πολιτεία ενώ διαπράττει εγκλήματα στο Αιγαίο, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και βασανίζοντας τους πρόσφυγες», είπε μεταξύ άλλων ο Ιάσονας Αποστολόπουλος στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου «ΙΩΑΝΝΑ» του pod.gr. Ο διασώστης προσφύγων στο Αιγαίο ήρθε ξανά στην επικαιρότητα λόγω των δηλώσεων που έκανε την Δευτέρα παρουσία του Στέλιου Κούλογλου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές Αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα». 

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου για Τσίπρα: Να απαντήσει ξεκάθαρα αν έχει την ίδια άποψη με Κούλογλου και Αποστολόπουλο

«Είναι ευρωπαϊκή πολιτική να αφήνει τους ανθρώπους να πεθαίνουν από τη δίψα στη θάλασσα. Οι πρόσφυγες για τα κράτη δεν αξίζουν να διασωθούν», συμπλήρωσε στη συζήτηση που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου. «Οι άνθρωποι που μιλούν απαξιωτικά για τους πρόσφυγες δεν ξέρουν πώς είναι να βλέπεις μια βάρκα με δεκάδες χέρια τεντωμένα και να σε παρακαλάνε να πάρεις πρώτα τα μωρά τους για να σωθούν», επεσήμανε. 

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος μοιράστηκε με τη συνομιλήτριά του τραγικές, αλλά και χαρούμενες στιγμές που έχει ζήσει στη θάλασσα. Αφηγείται πώς ξεκίνησε σαν διασώστης, τι έχει χαραχτεί στη μνήμη του αυτά τα 7 χρόνια και πώς νιώθει όταν «η ζωή νικά τον θάνατο και η αλληλεγγύη την βαρβαρότητα». 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και αναφέρθηκε στην ακύρωση της προτεινόμενης παρασημοφόρησής του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ονειρεύεται κάποτε να μην χρειάζεται να σώζει ανθρώπινες ζωές αλλά θεωρεί ότι όσο υπάρχει το θανατηφόρο θαλάσσιο πέρασμα στη Μεσόγειο για χιλιάδες ανθρώπους θα είναι εκεί και θα δίνει τον αγώνα του.

Ακούστε εδώ όσα λέει στο Pod.gr: 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA