Μενού
  • Α-
  • Α+

Καιρός: Η μέρα ξεκινά με τοπικές συννεφιές προς το βορειοδυτικό Αιγαίο, προς την περιοχή της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα οι συννεφιές θα αυξηθούν και θα έχουμε και πάλι μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Καθώς θα πηγαίνουμε προς τις απογευματινές ώρες θα δούμε τα φαινόμενα να εξαπλώνονται για άλλη μία ημέρα στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού. Σήμερα φαίνεται ότι θα έχουμε τις περισσότερες βροχές από το ύψος της Θεσσαλίας ή και της Λαμίας και πιο κάτω».

Διαβάστε ακόμη: Fuel Pass: Ενισχυμένο πακέτο προανήγγειλε ο Μητσοτάκης - Αγγίζει τα 2,5 ευρώ η αμόλυβδη 

Η αστάθεια που συνεχίζεται και σήμερα, θα φέρει σε ορισμένες περιοχές ξανά βροχές και καταιγίδες, όχι, όμως, στην ένταση που αυτό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ.

Στην Αττική, όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αν και η μέρα ξεκινάει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα θα συναντήσουμε μπόρες στα βορειοδυτικά του νομού αλλά όχι κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουμε τα έντονα φαινόμενα που είχαμε χθες αν και υπάρχουν πιθανότητες για μπόρες στην ημιορεινή ζώνη. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 30 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Καιρός: Έρχεται νέα «ψυχρή λίμνη», λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε αστάθεια αλλά ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος το Σάββατο και την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω μιας νέας «ψυχρής λίμνης» που μας έρχεται από τα Βαλκάνια.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, η οποία φαίνεται να είναι πιο έντονη κυρίως το Σάββατο, θα είναι οι βροχές και οι κατά τόπους καταιγίδες με τις περιοχές της δυτικής και Στερεάς Ελλάδας να είναι αυτές που κυρίως θα επηρεαστούν. Από τις 23 με 25 Ιουνίου θα πάμε σε πιο θερμές καταστάσεις, εκτίμησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, για τον καιρό.