Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 οι εργαζόμενοι στην efood. Οι εργαζόμενοι ζητούν να αποσυρθεί ως απαράδεκτη η απόφαση της εταιρείας efood να αλλάξει μονομερώς και αυθαίρετα τον τρόπο διαμόρφωσης του εργασιακού προγράμματος (ειδικά των μισθωτών με τετράωρη απασχόληση).
Η συγκέντρωση και η μοτοπορεία έχει οριστεί για τις 12:30 στο Πεδίον του Άρεως. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η εταιρεία εξωθεί τους μισθωτούς να επιλέξουν το μοντέλο της freelance εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν:
- Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους.
- Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers.
- Να δοθεί δικαίωμα σε όσους εργαζομένους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν, να τροποποιήσουν τη σύμβασή τους με πλήρους απασχόλησης.
- Να δίνεται δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση.
- Μαζωνάκης: Τι ισχυρίζονται οι γιατροί για τους ελέγχους του ΙΣΑ - «Μου έλεγαν θα πάθω καρκίνο», καταγγέλλουν ασθενείς
- Ρωγμές στους τοίχους, κτίρια που βυθίζονται: Η πόλη της Ευρώπης που «παραμορφώθηκε» ξαφνικά το καλοκαίρι
- Πένθος για την Όλγα Φαρμάκη: Πέθανε αιφνιδιαστικά ο αδελφός της σε ηλικία 32 ετών
- Εκτροχιάστηκε τρένο με 180 επιβάτες στη Γαλλία: Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.