Μενού
  • Α-
  • Α+

Προς το τέλος του φαίνεται πως οδεύει το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Μετά την διαπίστωση πως η Τζωρτζίνα εξέπνευσε από δηλητηρίαση με κεταμίνη, δύο από τους κορυφαίους Ελληνες ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς, κατέληξαν στις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας. Οι δύο ιατροδικαστές συνέταξαν το πόρισμα για τα δύο κορίτσια και το κατέθεσε ο κ. Καρακούκης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών το πρωί της Δευτέρας (20/6) και κατόπιν θα παραδοθεί στην 18η τακτική ανακρίτρια. 

Διαβάστε ακόμη: Κάτω Αχαΐα: Νεκρό βρέφος 19 ημερών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα για την Μαλένα και την Ιριδα, οι ιατροδικαστές αποδίδουν τους θανάτους σε ασφυξία γεγονός που ενισχύει το σενάριο της ανθρωποκτονίας για τα δύο κοριτσάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα βασίζεται στις εξετάσεις που έγιναν εκ νέου μία προς μία και όχι απλά «διαβάζοντας» τα ευρήματα που ήδη υπήρχαν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη διαδικασία όπου συνεκτιμήθηκαν τα τραύματα στο στόμα της Ιριδας, ενώ παράλληλα περιγράφεται και ένας ολόκληρος μηχανισμός θανάτου. Υπενθυμίζεται πως για την 9χρονη Τζωρτζίνα, αποδόθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το πανάκι και το σημάδι στο μάγουλο της Ιριδας

Στο μεταξύ, πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θέλουν τους δύο ιατροδικαστές να κατέληξαν στη διάγνωση ασφυξίας αξιολογώντας μεταξύ άλλων: 

  • δείκτες ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχο μέσω της ειδικής εξέτασης
  • εξωτερικές κακώσεις με εκδορές στη μύτη
  • ανάδειξη της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο)
  • ηπατική βλάβη και όχι ανεπάρκεια
  • έντονο πνευμονικό οίδημα και συμφόρηση των πνευμόνων

Επίσης στοιχείο «κλειδί» αποτέλεσε το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία.

Η κρίσιμη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου 

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της κατηγορούμενης μητέρας. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης και σήμερα η μητέρα και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου.  Σύμφωνα με την Κέλλυ Χεινοπώρου, οι αστυνομικοί περίμεναν το πόρισμα για να πάρουν κατάθεση από την Δήμητρα Πισπιρίγκου που ήταν στο σπίτι την ημέρα που η Ιριδα εξέπνευσε. Κρίσιμο θεωρείται αν θα καταθέσει ενόρκως ή ανωμοτί, δηλαδή ως μάρτυρας ή ως ύποπτη.