Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη εργάτη έγινε σε κεντρική λεωφόρο του Χαλανδρίου, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας.
Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Πάνε να μου φορτώσουν και τους άλλους δύο θανάτους» λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου
Σύμφωνα με την καταγγελία, «ο Βατζίτ Καραμάτ, 34 ετών, κηπουρός και μπογιατζής, την Κυριακή 19 Ιούνη στις 1:40 μμ επέστρεφε από το μεροκάματο που είχε κάνει στο Κορωπί μέσω της Λεωφόρου Πεντέλης για να πάει στο σπίτι του στη Ν. Ιωνία όπου διαμένει.
Είχε πάρει το πατίνι του από ένα καφενείο όπου το είχε αφήσει πριν τον παραλάβει το αφεντικό για τη δουλειά και άρχισε να κινείται προς Ν. Ιωνία. Σταμάτησε σε ένα φανάρι που άναψε κόκκινο περίπου στον αριθμό 88 της Λ. Πεντέλης. Εκεί τρία άτομα, κοντοκουρεμένοι, άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του φωνάζοντας «Κωλοπακιστανέ θα σε γ@@@@@@@@ε, σήκω φύγε από εδώ» Όταν το φανάρι άναψε πράσινο και ο Βατζίτ Καμαράτ άρχισε να κινείται με το πατίνι, τότε ένας από την ομάδα τον τράβηξε από το χέρι και τον έριξε κάτω. Άρχισε να τον γρονθοκοπεί και να τον κτυπά στο χέρι. Οι άλλοι δύο κατέστρεφαν το πατίνι γελώντας.
Μετά πήγε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες». Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, το θύμα θα υποβάλει καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.