Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ταραχώδη καθημερινότητα, σε ένα σπίτι 40 τετραγωνικών μέτρων, όπου διαμένει πενταμελής οικογένεια «ξεδιπλώθηκε» στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης του ενδοοικογενειακού επεισοδίου όπου δύο κόρες 18 και 20 ετών πιάστηκαν στα χέρια με τον 54χρονο πατέρα τους. 

Διαβάστε ακόμη: Ηράκλειο: Πατέρας και κόρες έπαιξαν ξύλο για το χαρτζιλίκι

Στον πατέρα το Δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 23 μηνών, με αναστολή, ενώ ασκήθηκε έφεση από την πλευρά του κατά της πρωτόδικης απόφασης, σύμφωνα με το cretalive.gr. Ο ίδιος στην απολογία του περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο σπίτι, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.  Όπως είπε, τους τελευταίους 7 μήνες, με αφορμή ένα τροχαίο ατύχημα που είχε στην διάρκεια της εργασίας του ως διανομέας και το οποίο του δημιούργησε προβλήματα υγείας, το μόνο έσοδο της οικογένειας είναι το ποσό που λαμβάνει από το Ταμείο Ανεργίας.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια έχει ένα ακόμα κοριτσάκι, ηλικίας 6 ετών, ενώ η μητέρα, όπως κατέθεσε κλαίγοντας, δεν είναι σε θέση να εργαστεί λόγω σοβαρών ψυχολογικών θεμάτων που αντιμετωπίζει και για τα οποία λαμβάνει βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Ο 54χρονος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αγαπά τα παιδιά του, αλλά από την ώρα που μπήκαν στην εφηβεία και μετά δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση» ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις «οικονομικές απαιτήσεις» τους. Μίλησε για συνεχείς συγκρούσεις στο σπίτι, παραδεχόμενος ότι ο ίδιος πιθανά είναι επηρεασμένος ψυχολογικά και από την ανεργία του και τα προβλήματα υγείας. Είπε μάλιστα πως πριν ακόμα συμβεί το επεισόδιο της Κυριακής, είχε σκεφτεί να επισκεφθεί τον Εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια από το σπίτι! Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και είχε καταθέσει και προανακριτικά, θέλει «διαζύγιο» με τις κόρες του! «Δεν επιθυμώ την ποινική τους δίωξη» ανέφερε, καθώς μεταξύ άλλων παρουσίασε και αυτός τον εαυτό του ως «θύμα ενδοοικογενειακής βίας» από τις δύο κόρες του. 

Οι δύο κοπέλες από την πλευρά τους, περιέγραψαν ως «αφόρητη» την κατάσταση στο σπίτι της οικογένειας «λόγω του οικονομικού». Κατανοούμε, είπαν, ότι δεν είμαστε όπως παλιά και προσπαθούμε να έχουμε τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Όπως ανέφεραν, επιθυμία τους δεν ήταν να φτάσει η υπόθεση «στα άκρα, αλλά να γίνει μάθημα και να μην επαναληφθεί παρόμοια κατάσταση στο σπίτι».