Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πρωταγωνιστής» στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας. Η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ ασχολήθηκε με τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα αλλά έκανε και αναδρομή στο παρελθόν του δημοσιογράφου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Στην εκπομπή εμφανίστηκε και η αστυνομική ρεπόρτερ Ηρώ Καριοφύλλη και αναφέρθηκε στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης που είχε γίνει σε βάρος του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 1999.

«Αυτή η βομβιστική επίθεση έχει μένει κάτι σαν αστικός μύθος μέχρι και σήμερα. Έχουν περάσει δύο δεκαετίες, έγινε τον Απρίλιο του 1999 και έγινε μύθος αστικός για πολλούς λόγους. Λόγω του τρόπου με τον οποίο έγινε, λόγω του ότι δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και λόγω του ότι ο Γιώργος Τράγκας είχε πλάσει έναν μύθο φοβερό και τρομερό γύρω από την επίθεση που είχε γίνει σε βάρος του και αυτή ήταν μια υπόθεση πάρα πολύ σκοτεινή. Θα πρέπει να πω ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, λέγαμε ότι μάλλον μόνος την έβαλε τη βόμβα» είπε αρχικά η Ηρώ Καριοφύλλη και πρόσθεσε:

«Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα αρκουδάκι και δεν υπάρχει άλλη τέτοιου είδους βομβιστική επίθεση στην Ελλάδα τόσα χρόνια. Δεν ήταν μικρό αρκουδάκι, αλλά ένας μεγάλος λούτρινος αρκούδος. Δεν ξέρω ποιος έξυπνος πήγε και έβαλε έναν τεράστιο λούτρινο αρκούδο κάτω από ένα αυτοκίνητο. Ήταν σαν να φώναζε ''θέλω να βρείτε την βόμβα'' και… την βρήκαν όντως την βόμβα! Την βρήκε ο άνθρωπος που ήταν υπάλληλος στο προσωπικό της ασφάλειας του και είχε πάει η αστυνομία για να την εξουδετερώσει.Μετά ο ίδιος, ενώ είχε γίνει κανονικά έρευνα από την αστυνομία και μάλιστα η αντιτρομοκρατική την είχε κάνει, στις εκπομπές τις ραδιοφωνικές και τις τηλεοπτικές είχε μπλέξει για αυτή την υπόθεση κόσμο και ντουνιά. Είχε πει ότι του την είχε βάλει ο UCK, είχε μπλέξει την κυβέρνηση Σημίτη. Είχαν γίνει έρευνες και έγινε μια δικογραφία που περιελάμβανε πέντε άτομα. Τρεις Αλβανούς και δυο Έλληνες. Είχε συλληφθεί ένας άνδρας από την Αλβανία ο οποίος είχε κατηγορηθεί πως ήταν αυτός που την τοποθέτησε. Ο άνθρωπος αυτός αποφυλακίστηκε και μετά άρχισε νέος κύκλος από τον Γιώργο Τράγκα».