Μενού
  • Α-
  • Α+

Να μην δοθεί παράταση ωραρίου μουσικής πέραν της 11 το βράδυ, αποφάσισε το Τοπικό Συμβούλιο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, αφήνοντας τους καταστηματάρχες εστίασης και τα μπαρ κυριολεκτικά στον «αέρα», την ώρα που πλησιάζει η κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για ένα καταστροφικό σενάριο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, αφού ουσιαστικά μετά τις 23:00 αδειάζουν τα καταστήματα και «νεκρώνει» η πόλη.

Διαβάστε ακόμη: Μύκονος: Ο δήμος επιστρατεύει σεκιούριτι για να καλύψει το κενό ασφαλείας στο νησί

Από την άλλη, οι κάτοικοι της ευρύτερης παλιάς πόλης της Κέρκυρας αντιμετωπίζουν πρόβλημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την καταπάτηση κάθε έννοιας ωραρίου αφού ορισμένα καταστήματα μέχρι τις 3:00 και 4:00 τα ξημερώματα παίζουν μουσική και όπως λένε δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων παλιάς πόλης της Κέρκυρας, Αλέξανδρος Μακρής, μιλώντας στην ΕΡΤ3, είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς είμαστε υπέρ της τήρησης των κανονισμών γενικώς. Οι επιχειρηματίες και οι λοιπές επαγγελματικές ομάδες μαζί με τους κατοίκους είναι η ψυχή αυτής της πόλης.

Ο νόμος δεν εφαρμόζεται για κάποιους λόγους. Δεν μας πείθει με τίποτα ότι μία πιστή εφαρμογή των νόμων θα πλήξει τις επιχειρήσεις γιατί οι επιχειρήσεις δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με μία ώρα παράταση του ωραρίου της μουσικής δε θα επέλθει μεγάλη οικονομική ικανοποίηση των επιχειρήσεων».