Μενού
  • Α-
  • Α+

Πλάνα ντοκουμέντο από τις κινήσεις των κουκουλοφόρων δραστών του εμπρησμού στα γραφεία του Real Group, με τη φωτιά που προκλήθηκε να προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα σε μία ηχολήπτρια του ραδιοφωνικού σταθμού, παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, όπως καταγράφηκε στις κάμερες ασφαλείας, δύο άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα, κουκούλες και γάντια φαίνονται να τοποθετούν τον εμπρηστικό μηχανισμό περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, που αποτελείτο από τρία γκαζάκια και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου του Real.

Σημειώνεται ότι το κτίριο δεν είχε αστυνομική φύλαξη, παρά μόνον έναν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, που φεύγει τις βραδινές ώρες. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής των δραστών, οι οποίοι πιθανότατα κινούνταν με μοτοσικλέτα. Μετά την πυροδότηση, ακολουθεί η έκρηξη, που δημιουργεί εστία φωτιάς. Τα εξωτερικά ασανσέρ και ο εξαερισμός φαίνεται να λειτούργησαν σαν «καμινάδα» και η φωτιά, μέσω πλαστικών καναλιών καλωδιώσεων, έφθασε στον τρίτο όροφο, εκεί όπου στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο μετά τις 03:00 και 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα έφθασαν εκεί. Στο σημείο έναρξης της φωτιάς εντόπισαν δύο γκαζάκια που είχαν εκραγεί και ένα διογκωμένο, που μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως επίσης και υπολείμματα από το πλαστικό μπουκάλι με το εύφλεκτο υγρό. Τα πυροσβεστικά οχήματα δεν είχαν εύκολη πρόσβαση από την μπροστινή πλευρά του κτιρίου επί της λ. Κηφισίας, εξαιτίας του αύλειου χώρου. Σχεδόν μιάμιση ώρα αργότερα έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, εντόπισαν την εργαζόμενη ηχολήπτρια, η οποία κάλεσε σε βοήθεια από παράθυρο του δεύτερου ορόφου επί της οδού Παρνασσού. Οι πυροσβέστες την έβγαλαν από το κτίριο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που της είχαν προκαλέσει οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί.