Μενού
  • Α-
  • Α+

Αεροπλάνο τύπου Antonov έπεσε στην Καβάλα, κοντά στους Αντιφιλίππους. Το αεροσκάφος άρπαξε φωτιά στον αέρα με τον πιλότο να ζητά να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση στην Καβάλα. Λίγο πριν φτάσει στο αεροδρόμιο, χάθηκε το ίχνος του στο ραντάρ, με κατοίκους των χωριών Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης του αεροσκάφους. Οπως αναφέρουν πληροφορίες από την ΥΠΑ, στο αεροσκάφος επέβαιναν 8 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας. Ο πιλότος ζήτησε έκτακτη προσγείωση, αλλά φαίνεται ότι δεν πρόλαβε. Στο σημείο της πτώσης βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες και 7 οχήματα. Παράλληλα, στα γύρω χωριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν πως κάτοικοι είδαν από μακριά να έχει ξεσπάσει φωτιά, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το αεροπλάνο που πληροφορίες θέλουν να είναι Cargo, έκανε το δρομολόγιο Σερβία-Ιορδανία, αλλά εμφάνισε πρόβλημα με τον κινητήρα του με αποτέλεσμα να καταπέσει κοντά στην Καβάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαινε ένα πλήρωμα το οποίο είθισται να αποτελείται από 2 έως 4 άτομα

Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η πορεία που ακολούθησε το αεροπλάνο