Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7) και ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης βρίσκεται πλέον σε ύφεση, επεκτάθηκε γρήγορα και κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της, τυλίγοντας στις φλόγες πολλά σπίτια στην Ανατολική Αττική. Ανάμεσα σε όσους έζησαν τον εφιάλτη είναι και η Ελένη Γερασιμίδου. Η αγαπημένη ηθοποιός ζει στη Νέα Παλλήνη και η μονοκατοικία της  δεν γλίτωσε από την πύρινη λαίλαπα.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά τώρα στην Πεντέλη: Συγκλονίζει η γυναίκα του αυτόχειρα - «Δεν έχει έρθει ποτέ η πυροσβεστική»

Η ίδια μιλώντας στην κάμερα του Alpha ανέφερε ότι το σπίτι της αυτή τη στιγμή δεν είναι κατοικήσιμο. «Μπορεί να έχει σωθεί το υπόγειο και ο πρώτος όροφος αλλά όλα τα άλλα είναι κατεστραμμένα». Παράλληλα, τόνισε ότι η πυροσβεστική δεν εμφανίστηκε καν, παρότι είχε ειδοποιηθεί. «Στις 4:00 τα ξημερώματα μας έπνιξε ο καπνός και φύγαμε από το σπίτι κατ’ απαίτηση της κόρης μας. Σε λίγη ώρα πήρε τηλέφωνο μια γειτόνισσα που παρέμεινε εδώ, ενώ θέλαμε να την πάρουμε μαζί, και μας είπε ότι το σπίτι μας καίγεται. Δεν μπορέσαμε να έρθουμε κατά δω, δεν μας άφηναν. Ήταν 18 πυροσβεστικά στη Μαραθώνος. Τους πήραμε τηλέφωνο αλλά τίποτα. Μέχρι τώρα πυροσβεστικό δεν ήρθε» και αυτή είναι η αλήθεια», είπε αρχικά.

«Μας βοήθησε ο πρόεδρος της περιοχής μας και, με συγχωρείτε δεν ψάχνω την ευκαιρία για να το πω, όλοι μου οι σύντροφοι. Ειναι και εδώ με το σύνθημα μας, «ο λαός σώζει τον λαό» και αυτή είναι η αλήθεια». Και πρόσθεσε: «Το σπίτι μας αυτή τη στιγμή δεν είναι κατοικήσιμο. Μπορεί να έχει σωθεί το υπόγειο και ο πρώτος όροφος αλλά όλα τα άλλα είναι κατεστραμμένα. Ρούχα, βιβλία… Αυτό μας πονάει πάρα πολύ. Μην το συζητάτε πως είναι τα υπόλοιπα, κατάμαυρα. Δεν θέλω να σας βάλω μέσα γιατί μπορεί να πέσει κάτι. Εδώ πρέπει να έρθει πραγματογνώμονας για να μας πει αν μπορούμε να κατοικήσουμε. Έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Είναι οι κόποι μιας ζωής και η ανταπόκριση σας είπα από που είναι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.