Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ασθενοφόρα, κινητές ιατρικές μονάδες και όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών) έχουν διακομισθεί συνολικά 34 ασθενείς σε νοσοκομεία ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες εν μέσω της φωτιάς στην Πεντέλη. Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΕΚΑΒ, ένας ασθενής έχει μεταφερθεί στο Γ. Γεννηματάς, 5 στο Ιπποκράτειο, 23 στον Ερυθρό Σταυρό,1 στο Σωτηρία, 1 στο ΚΑΤ, ενώ 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά & ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ.

Εκκενώσεις πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Από τις εκκενώσεις που έγιναν  από τις Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) και από την Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), το ΕΚΑΒ διακόμισε σε Νοσοκομεία μόνο τους φιλοξενούμενους που είχαν ανάγκη, 3 στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος), ενώ οι υπόλοιποι εκκενώθηκαν με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος το πρωί μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ, αργότερα επισκέφθηκε το νοσοκομείο Γεννηματά και ενημερώθηκε για την κατάσταση των ασθενών που προσήλθαν στο νοσοκομείο και ειδικότερα για τον ασθενή που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων. «Το νοσοκομείο παραμένει σε ετοιμότητα», διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.