Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική του απάντηση στον πατέρα της Κατερίνας Στεφανίδη, Γιώργο, έδωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης που τον κατηγορεί για «τυφλό κομματισμό» αναφέροντας πως τα δύο χαρακτηριστικά που έχει είναι αφενός πως είναι πατέρας της Ολυμπιονίκη, αφετέρου σύζυγος υποψήφιας βουλευτή. Καταλήγει δε λέγοντας πως «Μην ισοπεδώνουμε 24 χρόνια πορείας, για να γινόμαστε αρεστοί στην κομματική ηγεσία». O Γιώργος Στεφανίδης είχε ζητήσει την παραίτηση Πατούλη κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην Πεντέλη από την οποία κινδύνεψε το σπίτι του στην Παλλήνη.

Διαβάστε ακόμη: Κατερίνα Στεφανίδη: «Τα σπίτια τα έσωσαν ο μπαμπάς μου και οι γείτονες με κλαδιά» - Χαμός στο Twitter με ανάρτησή της για τη φωτιά

Με ανάρτησή του στο Facebook που καταλήγει με τη λέξη «ντροπή» γραμμένη με κεφαλαία γράμματα, ο Περιφεριάρχης Αττικής απαντά επί του προσωπικού στον Γιώργο Στεφανίδη για όσα του καταλόγισε στην κάμερα, ζητώντας την παραίτησή του. «Είναι απορίας άξιο, κάποιοι να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και χρησιμοποιώντας ακραίες εκφράσεις, να ακυρώνουν ιστορίες και προσπάθειες για την προστασία της ζωής και των περιουσιών των συμπολιτών μας» αναφέρει αρχικά ο κ. Πατούλης και συνεχίζει: Αυτό θεωρώ πως έγινε με την περίπτωση Στεφανίδη. Ο Γιώργος Στεφανίδης έχει δύο χαρακτηριστικά: - η κόρη του είναι Χρυσή Ολυμπιονίκης - η σύζυγος του είναι υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική και εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος με τη Ρένα Δούρου.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgiorgos.patoulis%2Fposts%2Fpfbid0VQrZHWmJPoqDm95Ehn33wBXABuurSkgQydexJV4Yi76HKVskmMnmCsB12gbnPixRl&show_text=true&width=500

Δεν είναι κακό να ασχολείσαι με τη πολιτική. Κακό είναι ο τυφλός κομματισμός να εναντιώνεται στο Εθνικό συμφέρον. Αν έχει τσίπα ο κ. Στεφανίδης, οφείλει καταρχήν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του (όπως έκανε η σύζυγος του, για την αναστάτωση που αδικαιολόγητα όπως η ίδια παραδέχτηκε προκάλεσε, υποστηρίζοντας ότι καίγεται το σπίτι της, κάτι που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αλήθεια). Αφήνουμε τα λεγόμενα του, στην κρίση όλων εκείνων που σκέφτονται με τη λογική και όχι με κομματικές τσίμπλες».

«Η περιφέρεια δεν είναι πυροσβεστική»

Καταλήγει δε λέγοντας: «Αναρωτιέμαι όμως, που ήταν ο εν λόγω κύριος όταν εγώ και τα στελέχη της Περιφέρειας, το προσωπικό και οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, δίναμε από την πρώτη στιγμή τη μάχη με τη φωτιά, στο πλευρό της Πυροσβεστικής;

  

Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι η Πυροσβεστική. Εμείς συνεπικουρούμε στο έργο κατάσβεσης εφόσον μας ζητηθεί και αποτελούμε έναν κρίκο από τη μεγάλη αλυσίδα που συντονίζει το Υπ. Πολιτικής Προστασίας. Για να έχεις το υψηλό αξίωμα του Περιφερειάρχη πρέπει να έχεις πολλές ώρες πτήσης. Μην ισοπεδώνουμε 24 χρόνια πορείας στην Αυτοδιοίκηση και την πολιτική προστασία, για να γινόμαστε αρεστοί στην κομματική ηγεσία. ΝΤΡΟΠΗ».

Το ξέσπασμα του Γιώργου Στεφανίδη

Ο Γιώργος Στεφανίδη σε δηλώσεις του στον Alpha ξέσπασε εναντίον του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ζητώντας την παραίτησή του. «Από χθες το βράδυ. Το πρωί γύρισε ο αέρας και ήρθε προς εμάς. Και εκεί που πήγαινε προς Γέρακα και ήρθε σε εμάς. Άλλαξε κατεύθυνση ο αέρας και ήρθε προς τις κατοικημένες περιοχές. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον κ. Πατούλη, είναι ένας άχρηστος περιφερειάρχης».

«Πρέπει να παραιτηθεί αυτή τη στιγμή, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος που έχει τσίπα. Ήξερε μόνο να κατηγορεί τις άλλες κυβερνήσεις. Και για τα χιόνια ήταν δύσκολα για τον Πατούλη. Δεν μας έφερε τον κύριο Συνολάκη που σε δέκα λεπτά θα μας έσωζε. Μας τον κοτσάρανε επί Δούρου τον Συνολάκη. Περιμένω την παραίτηση του κύριου Πατούλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.