Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 21χρονος σύντροφος της Νικολέτας, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της αδικοχαμένης κοπέλας μέσα στο διαμέρισμα της στο Περιστέρι. Μάλιστα, ο φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης εντοπίστηκε από τις Αρχές στη Βόρεια Μακεδονία το απόγευμα της Παρασκευής, ύστερα από πληροφορίες ότι ο νεαρός βρισκόταν σε ομάδα παράτυπων μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα με προορισμό τα Σκόπια. 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαιη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό,  στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα, του 21χρονου που θεωρούνταν ως ο βασικός ύποπτος για το έγκλημα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του, σύμφωνα με τις οποίες κατευθύνθηκε στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες τις Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις. Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε χθες το απόγευμα ομάδα παράτυπων μεταναστών στη Βόρεια Μακεδονία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο φερόμενος ως δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας, ο οποίος είναι πακιστανικής καταγωγής.

Τον «πρόδωσε» το κινητό της Νικολέτας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του καταζητούμενου 21χρονου άρχισε όταν εντοπίστηκε το σήμα του κινητού του στη Βόρεια Ελλάδα. Οι αστυνομικοί θεώρησαν βέβαιο ότι είχε σκοπό να φύγει από τη χώρα περνώντας τα βόρεια σύνορα, για αυτό και εστάλη σχετικό μήνυμα και φωτογραφία του σε όλες τις υπηρεσίες αλλά και τις αρχές των γειτονικών χωρών και κυρίως της Βόρειας Μακεδονίας. Κάποια στιγμή ο 21χρονος έκλεισε το κινητό του και το σήμα χάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός όμως είχε μαζί του το κινητό της 17χρονης Νικολέτας, το οποίο άνοιξε μόλις πέρασε στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας. Το σήμα της κοπέλας εντοπίστηκε αμέσως και οι Αρχές της γειτονικής χώρας δεν άργησαν να εντοπίσουν και τον κάτοχο του, σε ομάδα παράτυπων μεταναστών και να τον συλλάβουν. Ο 21χρονος παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, από όπου θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Tweet για τη σύλληψη του 21χρονου Πακιστανού έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο οποίο αναφέρει: «Βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.