Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μία σοβαρή καταγγελία που αφορά τον καλλιτεχνικό χώρο και τους συναδέλφους του προχώρησε ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αναφέρει στην ανάρτησή του πως έχει δεχθεί δεκάδες παράπονα από ηθοποιούς πως έχουν μείνει άνεργοι συνιστώντας τους να μην ξεκινούν πρόβες εάν δεν έχουν υπογράψει τις συμβάσεις τους. Παράλληλα, κάνει λόγο για παράσταση όπου οι ηθοποιοί απειλούνται να μην πληρωθούν επειδή διάβασαν το κείμενο του ΣΕΗ για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Σπύρου Μπιμπίλα:

«Δυστυχώς φαίνεται ότι τα βάσανα των καλλιτεχνών δεν έχουν τελειωμό! Νέες πληροφορίες για περιστατικά που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον χώρο μας κι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να συναφθουν συλλογικές συμβάσεις! Ηθοποιοί που επελέγησαν από ακρόαση δεν άρεσαν μετά από μερικές πρόβες , αλλά δεν τους έγιναν προσλήψεις ως ορίζει ο νόμος κι απολύονται!!! Αλλού παράσταση που εγκρίθηκε απο ΔΗΜΟ, διενεργήθηκε μπροστά σε κοινό, αλλά επειδή διαβάστηκε το κείμενο του ΣΕΗ σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, απειλούνται να μην πληρωθούν!!!!

Σε μεγάλα στούντιο ηχογράφησης εν μέσω Αυγούστου ξεκινούν audio books για μεγάλο εκδοτικό οίκο, υπό τον όρο ότι οι ηθοποιοί θα απεμπολησουν τα συγγενικά τους δικαιωματα!!!! Αυτά κι άλλα πολλά, κι αν προσθέσουμε και τα προβλήματα της προηγούμενης ανάρτησης μου σχετικά με τα κακώς κείμενα δείχνουν πόση δουλειά μας περιμένει φέτος στο ΣΕΗ!!! Μην αρχίσετε πρόβες αν δεν σας προσλάβουν».