Μενού
  • Α-
  • Α+

Με συνεχείς έρευνες σε σπίτια συγγενών και φίλων, στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, προσπαθούν οι αστυνομικοί της Κρήτης να εντοπίσουν τους δύο άνδρες που επιτέθηκαν στην οικογένεια των Γερμανών τουριστών. Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης έχουν διατεθεί δυνάμεις και από άλλους Νομούς ενώ στις έρευνες που γίνονται συμμετέχουν και ομάδες της ΕΚΑΜ, αφού - όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές - οι δύο καταζητούμενοι έχουν βίαιο παρελθόν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι δυο δράστες της επίθεσης εναντίον της οικογένειας των Γερμανών, όχι απλά έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, αλλά βρίσκονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, για άλλα αδικήματα που διέπραξαν στο παρελθόν. Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που πραγματοποιούν τις έρευνες βρίσκονται σε συνεχή επαφή και με τις οικογένειες των δύο δραστών, σε μία προσπάθεια να πειστούν να παραδοθούν στις Αρχές.

Εχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη

Οι δύο δράστες της επίθεσης έχουν ταυτοποιηθεί: Ο ένας είναι γεννημένος το 1984 και ο άλλος το 1986 ενώ αμφότεροι φέρονται να έχουν ποινικό ιστορικό και αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για σοβαρά περιστατικά. Την άμεση σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος τους ζητάει και η οικογένεια των Γερμανών τουριστών δηλώνοντας, μάλιστα, ότι μέχρι τότε δεν θα αισθάνονται ασφαλείς ούτε και πρόκειται να επιστρέψουν ξανά στην Ελλάδα.

Γερμανοί τουρίστες: Μας έβγαλαν μαχαίρι με λάμα 25 εκατοστών

Όπως δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ η επίθεση προκλήθηκε μετά από ένα τρακάρισμα που προκάλεσε το 4×4 του δράστη στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου τους και όταν οι ίδιοι ζήτησαν να ανταλλάξουν στοιχεία. Το πιο σοκαριστικό ήταν ότι εκτός από τις γροθιές που δέχθηκε ο ένας από τους δύο γιους της οικογένειας, ο ένας εκ των δραστών κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του κρατώντας ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 – 25 εκατοστών.

Η οικογένεια απομακρύνθηκε χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

Οι στιγμές που εξελίχθηκαν μετά το τροχαίο ήταν «σαν ταινία δράσης» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κρις το ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας των Γερμανών τουριστών. «Δεν μπορείς να περιγράψεις πόσο τρομακτικό ήταν αυτό. Η απειλή ζωής και το να βλέπεις έναν άνθρωπο με ένα μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει προσπάθησα ενστικτωδώς να την προστατεύσω. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, όμως, βλέποντας ένα μαχαίρι» είπε ο Κρις στην κάμερα της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο αδελφός του, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους δύο κατοίκους του Μυλοποτάμου από το να γρονθοκοπούν τον αδελφό του ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη προκειμένου να νιώσει ασφαλής να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα. «Τα αισθήματά μου για την Ελλάδα μου έδειξαν πόσο ανασφάλεια υπάρχει. Αν ήθελα να επισκεφθώ την Ελλάδα ξανά θα ήθελα να δω ότι έχει αποδοθεί δικαιοσύνη στους δύο και ότι έχει συλληφθεί αυτός με το μαχαίρι» είπε χαρακτηριστικά ο αδελφός του Κρις.