Μενού
  • Α-
  • Α+

Στιγμές τρόμου έζησε τα ξημερώματα της Τρίτης (6/9) ένας 27χρονος επιχειρηματίας στον Ασπρόπυργο που έπεσε θύμα ληστείας από αγνώστους. Συγκεκριμένα, τέσσερις μασκοφόροι παραβίασαν την πόρτα του ισόγειου σπιτιού με κλειδί πασπαρτού. Αφού έδεσαν με tie wrap τον επιχειρηματία τον υποχρέωσαν να τους δείξει που είναι το χρηματοκιβώτιο. Από εκεί απέσπασαν 100.000 ευρώ σε μετρητά, χρυσές λίρες αλλά και ένα μπλοκ επιταγών αξίας 200.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, φεύγοντας από το σπίτι έκλεψαν και το πολυτελές αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο και έκαψαν αργότερα στην περιοχή του Μενιδίου. Ο 27χρονος κατάφερε να απεγκλωβιστεί αρκετή ώρα αργότερα και να ενημερώσει τις Αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό ένα βίντεο ντοκουμέντο που έχει δει το φως της δημοσιότητας όπου και έχουν καταγραφεί οι τέσσερις κουκουλοφόροι τη στιγμή που κατευθύνονται πεζή στο σπίτι του 27χρονου επιχειρηματία στον Ασπρόπυργο για να τον ληστέψουν. Στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών τη στιγμή που πλησιάζουν στο σπίτι του επιχειρηματία, τη διαφυγή τους με το αυτοκίνητο του 27χρονου και τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα στο σπίτι για να βρουν τον νεαρό άνδρα ακινητοποιημένο στο σαλόνι του σπιτιού του.

«Με τη μαξιλαροθήκη… Του την πέρασαν στο κεφάλι και του έσφιγγαν τον λαιμό… Και με το πιστόλι τον είχαν ακινητοποιήσει… Και οι άλλοι ‘όργωναν»’ Τώρα πόσοι ήταν… Τρεις οι επόμενοι; Τέσσερις; Ήταν πάντως, πολλά άτομα. Του ζήτησαν πού είναι τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου, τους τα έδωσε το παιδί και καλά έκανε», λέει ο πατέρας του 27χρονου επιχειρηματία.

Μπήκαν με πασπαρτού

Ο πατέρας του 27χρονου αποκαλύπτει αποκλειστικά στην εκπομπή του Mega «Live News» τον τρόπο με τον οποίο οι ληστές κατάφεραν να μπουν στις 04.00 τα ξημερώματα της Τρίτης στο σπίτι της οικογένειας αθόρυβα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. «Θωρακισμένη η πόρτα, μπήκαν με πασπαρτού σαν κύριοι. Το κλειδί το ξέχασαν επάνω. Το πήρε η αστυνομία. Γέμισαν χλωρίνη όλο το σπίτι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Άδειασαν δύο μπουκάλια 5λιτρα χλωρίνη μέσα για να χαθούν τα ίχνη τους. Τα κατέστρεψαν όλα. Κάτι συμβόλαια που είχα στο χρηματοκιβώτιο, τα διέλυσαν, τα κατέστρεψαν όλα».

Οι ληστές παρέμειναν στο σπίτι 20 λεπτά. Ύστερα, με το αυτοκίνητο του 27χρονου, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, κατάφεραν να διαφύγουν. «Πήραν γύρω στις 100.000 μετρητά, 2.000 δολάρια, 2.500, δε θυμάμαι πόσο και 30, 34 λίρες. Όλοι μας οι κόποι, εγώ και τα τρία παιδιά μου δουλεύουμε και κάνουμε για να μαζέψουμε αυτά». Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα καμένο στο Μενίδι. Δύο μηχανές και ένα αυτοκίνητο της Ασφάλειας έφτασαν στο σπίτι του 27χρονου μία ώρα αργότερα, όταν ο νεαρός κατάφερε να τους ειδοποιήσει, με τους τέσσερις ληστές να έχουν ήδη γίνει «καπνός».