Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η έρευνα των αρχών για την πλήρη εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο 46χρονος εργολάβος οικοδομών, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, στη Ρόδο. Η Ανακρίτρια Υπηρεσίας και οι αστυνομικοί, βασιζόμενοι κυρίως στις ομολογίες των δύο δραστών και συγκεκριμένα του 53χρονου ιδιοκτήτη καταλύματος στο Φαληράκι και του 20χρονου γιου του, αλλά και στα δύο μπλε σχοινιά που βρήκαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, σχημάτισαν κατηγορητήρια στα οποία περιγράφουν με σαφήνεια ότι ο θάνατος επήλθε συνεπεία πνιγμού με βρόχο.

Διαβάστε ακόμη: Allou Fun Park: «Θα διερευνηθεί κατά πόσο υπήρχε και ενδεχόμενος δόλος» λέει ο δικηγόρος των θυμάτων

Ο ιατροδικαστής ωστόσο, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», αν και δεν έχει παραδώσει το πόρισμά του για το ειδεχθές έγκλημα, ανέφερε χθες ότι το γεγονός ότι βρέθηκαν σημάδια στον λαιμό, προφανώς από σχοινί, δεν είναι δυνατόν να αποφανθεί αν υπήρξε πνιγμός με κλείσιμο των αεραγωγών του θύματος λόγω της καταστάσεως προχωρημένης σήψεως στην οποία βρέθηκε το θύμα.

Δείτε αναλυτικά το ένταλμα σύλληψης για τον 53χρονο, που δημοσιεύει η «Δημοκρατική»:

«Την 28-08-2022, από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του (…), ενεργώντας κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αφαίρεσαν τη ζωή άλλου.

Πλέον συγκεκριμένα, στο Φαληράκι Ρόδου, την ανωτέρω ημέρα και περί ώρα 23:00, κατόπιν φραστικού επεισοδίου που είχε με τον TOPALLI JANΙ του ΗΑΜΙΤ, έμπροσθεν του ξενοδοχείου με την επωνυμία (…), ιδιοκτησίας του και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο των δωματίων, πλησίον των κάδων απορριμμάτων, ενεργώντας από κοινού, με την χρήση ενός σχοινιού χρώματος μπλε, το οποίο με βία, τύλιξαν γύρω από το λαιμό του ανωτέρω, σφίγγοντας αυτόν, επέφεραν τον θάνατό του. Εν συνεχεία δε, τοποθέτησαν το πτώμα του ανωτέρω στο (…), μάρκας MITSUBISHI, μοντέλο L 200, ιδιοκτησίας του κατηγορουμένου και το απέρριψαν σε ορεινή ερημική περιοχή στην Ψίνθο Ρόδου, ενώ μετέφεραν το υπ’ αριθ. (…). αυτοκίνητο, μάρκας OPEL μοντέλο ZAFIRA, ιδιοκτησίας του ανωτέρω θανόντος και το εγκατέλειψαν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στις Καλυθιές Ρόδου».

Τονίζεται ότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης και ιδίως από την βιαιότητα που επέδειξε προς τον παθόντα, τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τυλίγοντας ένα σχοινί γύρω από το λαιμό του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του, από την περιφρόνηση και απαξία την οποία επέδειξε προς το έννομο αγαθό της ζωής του θανόντος, απορρίπτοντας στη συνέχεια το πτώμα του σε ερημική τοποθεσία, καθώς και από την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αρχών με την εγκατάλειψη του Ι.X. του θανόντος σε έτερη τοποθεσία από αυτήν του πτώματός του και την εντολή του προς τον τεχνικό καμερών του ξενοδοχείου ιδιοκτησίας του να διαγράψει το συλλεχθέν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου του, με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη της πράξης του, προκύπτει η επικινδυνότητα του χαρακτήρα του».