Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε νέο γύρο έντασης οδήγησε η χθεσινή κατάθεση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα στη δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Όπως και στο πρώτο μισό της κατάθεσης του κ. Μπιμπίλα (την Τρίτη) έτσι και χθες οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα. Κατά την εξέταση του μάρτυρα δημιουργήθηκε επεισόδιο με τη συνήγορο υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου. Η συνήγορος υπεράσπισης αμφισβήτησε την αξιοπιστία του μάρτυρα, επιδεικνύοντας στο δικαστήριο μια συνέντευξή του ως προέδρου του ΣΕΗ, στην οποία έλεγε ότι σωστά ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή.

Αυτή η αποστροφή της δικηγόρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σπύρου Μπιμπίλα ο οποίος άρχισε να φωνάζει και αποκάλυψε στο δικαστήριο πως τον περασμένο Οκτώβριο είχε συναντηθεί μαζί της στη Θεσσαλονίκη και του έκανε το τραπέζι. «Θέλετε να δείτε την αξιοπιστία μου; Με κάλεσε και μου έκανε το τραπέζι. Μου παρήγγειλε φαγητά και πάστες και στο τέλος μού αγόρασε και δύο λαχεία, ενώ εγώ δεν ήθελα» ανέφερε ο μάρτυρας σε υψηλούς τόνους, βγάζοντας από την τσέπη του παντελονιού του τα λαχεία.

Διαβάστε ακόμη: Ενταση ανάμεσα σε Μπιμπίλα και Δημητρακόπουλο στη δίκη του Φιλιππίδη - Οι διάλογοι στο δικαστήριο

Η κ. Πακιρτζίδου άρχισε να εξηγεί στο δικαστήριο πως τον κάλεσε για να του εξηγήσει ότι με τη στάση του παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου.Τότε ο Σπύρος Μπιμπίλας, εμφανώς φορτισμένος, κατέβηκε από το βήμα του μάρτυρα, πέταξε προς την πλευρά της κ. Πακιρτζίδου τα λαχεία και βγήκε από τη δικαστική αίθουσα, με την πρόεδρο να ανακοινώνει νέα διακοπή και να σχολιάζει πως όλο αυτό γίνεται επειδή στο ακροατήριο υπάρχουν δημοσιογράφοι!

«Εσύ δεν είσαι φίλος, φίδι είσαι»

Οι τόνοι είχαν ανέβει και νωρίτερα όταν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε πως η Ελπίδα Νίνου διαψεύδει όσα είπε χθες (σσ: την Τρίτη 13/10) ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με σχέση που είχε συνάψει ο Πέτρος Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του. Εκείνη τη στιγμή ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρης σηκώθηκε όρθιος, ενώ η Ελπίδα Νίνου φώναξε: «Σας παρακαλώ πολύ θέλω να μιλήσω ένα λεπτό», με την πρόεδρο να μη της δίνει το λόγο και να διακόπτει. Την ίδια στιγμή, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που βρισκόταν στο ακροατήριο φώναξε: «Και για εμάς λέτε πράγματα, αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!».

Μετά τη διακοπή φίλοι από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη φώναζαν στον Σπύρο Μπιμπίλα: «Φίδι! Φίδι! Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!», με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να απαντά: «Ντροπή! Ντροπή! Και τι να κάνουμε να πούμε ψέματα;!».

Απορρίφθηκε το αίτημα κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης Μπιμπίλα- Νίνου

Πριν από όλα αυτά, πάντως, το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία (5-2) απέρριψε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα με την Ελπίδα Νίνου, που κατέθεσε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Σύμφωνα με την πρόεδρο της έδρας, «το δικαστήριο θεωρεί ότι τα ζητήματα που θα ερωτηθούν δεν είναι κρίσιμα και έχουν απαντηθεί και από την κ. Νινου, η οποία τα έχει αρνηθεί. Όλων οι καταθέσεις σταθμίζονται και αξιολογούνται. Δε χρειάζεται να μπούμε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα με την εξέταση και άλλων μαρτύρων, με αυτή του συζύγου της αδελφής της Ελπίδας Νίνου να ξεχωρίζει.