Μενού
  • Α-
  • Α+

Στάχτες και αποκαΐδια έγινε κατάστημα ρουχισμού που λειτουργούσε από το 1974 ως οικογενειακή επιχείρηση στον Πολιχνίτο Λέσβου. Ολα ξεκίνησαν όταν ο 71χρονος επιχείρησε να πυρπολήσει το σπίτι του αδερφού του αλλά έγινε αντιληπτός και η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις. Στη συνέχεια του κατέστρεψε το ΙΧ και πήρε το αγροτικό του που είχε φορτώσει με φιάλες υγραερίου, «μπούκαρε» στη βιτρίνα του καταστήματος με αποτέλεσμα να γίνει ισχυρή έκρηξη και να αφήσει την τελευταία του πνοή

Διαβάστε ακόμη: Λέσβος: Νεκρός 71χρονος - Μπούκαρε με το ΙΧ γεμάτο με φιάλες κι ανατινάχθηκε στο κατάστημα του αδερφού του

Ο Αγγελος Κριλάνης είναι ο αδερφός που είδε την περιουσία του να καταστρέφεται. Οπως είπε στον ΑΝΤ1: «Εγώ είμαι 8 χρόνια μικρότερός του. Ολα τα χρόνια εγώ τον ζούσα. Γύρναγε με τα λεφτά και έκανε τον πλούσιο, σε ακριβά ξενοδοχεία. Εδώ και 10 χρόνια σταμάτησα να του δίνω λεφτά γιατί έκανα οικογένεια και είχα παραπάνω υποχρεώσεις. Σταμάτησα να του δίνω λεφτά και ξεκίνησαν όλα. Ηταν κακό άτομο. Είχε κάνει ζημιά και πολλά άτομα». 

Σύμφωνα με το stonisi.gr, τα δύο αδέρφια φέρονται να είχαν καβγάδες και εντάσεις πολλές, με τις περισσότερες να προκαλούνται, όπως είπαν κάτοικοι, από τον θανόντα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα αδέρφια μεγάλωσαν στον Πολιχνίτο αλλά ο θανών αφού ενηλικιώθηκε λέγεται ότι τον έστειλαν οι δικοί του στην Αμερική, με τις φήμες να φουντώνουν ότι είχε διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Εκεί φέρεται να τον ανέλαβε ο θείος του, γερουσιαστής εκεί και να άλλαξε το επίθετό του σε Γεωργίου. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στη συνέχεια φέρεται να τοποθετήθηκε σε μεγάλη κατασκοπευτική υπηρεσία και από τη θητεία του να έχτισε μεγάλη περιουσία και να κέρδισε πολλά χρήματα, ανοίγοντας τουριστικό πρακτορείο στα Χανιά δίπλα στην αμερικανική βάση.

Ο θανών φέρεται να έδωσε πολλά χρήματα στους δικούς του για να αγοράσουν το μεγάλο κατάστημα που άνοιξε το 1974 και κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα. Στη συνέχεια ο πατέρας του φέρεται να άφησε αυτή την περιουσία στον έτερο γιο και αυτό να εξαγρίωσε τον μεγαλύτερο, καθώς έγινε φανερό το έλλειμμα εμπιστοσύνης με τους καβγάδες να φουντώνουν. Για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, ο θανών φέρεται να έχασε στη συνέχεια την περιουσία του και να διεκδικούσε μέρος της από το κατάστημα ρουχισμού και να ζει από τον αδερφό του, όπως είπε ο τελευταίος.