Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό εγκωμιάζει αυτή τη φορά και η γαλλική Les Echos. Στο άρθρο με τίτλο, «Ελλάδα και Ισπανία, οι επιτυχίες του καλοκαιριού για τους Γάλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες» ο δημοσιογράφος Yann Duvert επισημαίνει πως φέτος το καλοκαίρι οι Γάλλοι προτίμησαν για τις διακοπές τους Ελλάδα και Ισπανία. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο αρθρογράφος και οι συνεντευξιαζόμενοι αποδίδουν την επιτυχία της Ελλάδας στις σωστές πολιτικές και στρατηγικές διαχείρισης κρίσεων, όπως η πανδημία.

Πέραν των φυσικών της πλεονεκτημάτων, η Ελλάδα φαίνεται να αποκομίζει τα οφέλη της καλής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, σχολιάζει το ρεπορτάζ. «Η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή εικόνα επειδή είναι ένας πολύ ολοκληρωμένος προορισμός από πολιτιστική, γαστρονομική, φυσική και παραθαλάσσια άποψη», λέει ο Christophe Fuss, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της TUI France. «Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίστηκε πολύ καλά την κρίση του κορονοϊού, καθησυχάζοντας πολύ γρήγορα τους Γάλλους πελάτες. Η Ελλάδα γρήγορα φάνηκε να είναι «ασφαλής» προορισμός. «Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στο να γίνει και φέτος το καλοκαίρι ο αγαπημένος προορισμός των πελατών μας».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (SETO), οι τουρίστες που επέλεξαν ένα ταξίδι «πακέτο» (πτήση, διαμονή, εκδρομές) έσπευσαν στην Ελλάδα και την Ισπανία, οι οποίες είναι ήδη δημοφιλείς το 2021. Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου, οι Γάλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες μετέφεραν σχεδόν 1,4 εκατομμύρια άτομα σε ταξίδια, εκ των οποίων 279.000 στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, στα ελληνικά νησιά σημειώθηκε αύξηση 47% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στην ηπειρωτική Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση 84%. Ακόμη και σε σύγκριση με την προ-Covid περίοδο, η τάση είναι ανοδική.

Σύμφωνα με το Travel Companies, το οποίο συλλέγει στοιχεία από τους tour operators αλλά και από τα ταξιδιωτικά γραφεία, ο προορισμός Ελλάδα σημείωσε άλμα 30% σε σχέση με το 2019 ενώ η Ισπανία σημείωσε αύξηση 56%. Στην NG Travel υπήρξε επίσης έκρηξη στις αναχωρήσεις προς την Ισπανία (90%) και την Ελλάδα (110%).