Μενού
  • Α-
  • Α+

Συμμορία που έπιανε κυριολεκτικά στον ύπνο τα θύματά της, είχε ρημάξει πολλά σπίτια στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ωστόσο, οι Αρχές κατάφεραν να την εξαρθρώσουν και να ξεσκεπάσουν τη δράση της. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν τους δύο δράστες, οι οποίοι κινούνταν μόνο νυχτερινές ώρες και σε πολλές περιπτώσεις ψέκαζαν με υπνωτικό τους ενοίκους, ώστε να μπορέσουν ανενόχλητοι να αδειάσουν τα σπίτια, παίρνοντας χρήματα κι άλλα τιμαλφή αντικείμενα. Μέσα σε δύο μήνες οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει 2 ληστείες και 12 κλοπές, με τη λεία τους να φτάνει μέχρι και 53.000 ευρώ. Ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν και τρία οχήματα, τα οποία επέστρεψαν πίσω στους ιδιοκτήτες τους. Οι Αρχές ερευνούν εάν οι δράστες εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν την επόμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες (23-09-2022) στις περιοχές της Πυλαίας και της Πολίχνης, ένας 44χρονος Ελληνας κι ένας 49χρονος αλλοδαπός. Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του ο 49χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (1) πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε (5) φυσίγγια,

  • (1) εμφανώς πλαστό δελτίο ταυτότητας Ιταλικών Αρχών,

  • (1) εμφανώς πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ιταλικών Αρχών και

  • Το χρηματικό ποσό των (725) ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των παράνομων πράξεων, τα οποία μετά την τέλεση απέκρυπταν προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν συμμετοχή τους σε έτερες αξιόποινες πράξεις.