Μενού
  • Α-
  • Α+

«Έλα στο μαντρί, έλα στο μαντρί», είπε ο 54χρονος που δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του και το παιδί τους στον ξάδερφό του, λίγο πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος στη Λεκάνη του Δήμου Νέστου στην Καβάλα. Ομως, μέχρι ο ξάδερφός του να φτάσει στο μαντρί, μια ακόμη τραγωδία είχε γίνει, που σοκάρει το πανελλήνιο. Ο 54χρονος κτηνοτρόφος δολοφόνησε με τη κυνηγετική του καραμπίνα την 31χρονη πρώην σύντροφό του και το 10 μηνών παιδί τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο κτηνοτρόφος πήγε και βρήκε τη μέχρι πρότινος εν διαστάσει σύντροφό του, και με συνοπτικές διαδικασίες την έπεισε να πάνε βόλτα στο μαντρί του. Εκεί δεν περίμενε κανείς ότι θα έφτανε στο σημείο να πάρει την κυνηγετική του καραμπίνα και να σκοτώσει το παιδί του, την επί 4ετίας σύντροφό του, κι ακολούθως έστρεψε το όπλο στον εαυτό του. Οσο περνούν οι ώρες, οι λεπτομέρειες του ειδεχθούς εγκλήματος, που βγαίνουν στο προσκήνιο, σοκάρουν ακόμα περισσότερο. Ο δράστης και μετέπειτα αυτόχειρας, φέρεται να κάλεσε τον ξάδερφό του, αφού σκότωσε γυναίκα και παιδί και του είπε «έλα στο μαντρί», ωστόσο, μέχρι να φτάσει ο συγγενής του του, το δράμα είχε ολοκληρωθεί. Βρήκε το αυτοκίνητο του δράστη παρκαρισμένο και την πόρτα ανοιχτή. «Τον φώναξα αλλά δεν απάντησε. Μόλις πλησίασα την καλύβα είδα τα τρία πτώματα», είπε. Κατά τη διαδρομή ο ίδιος άκουσε 1-2 πυροβολισμούς. Ωστόσο, δεν έδωσε σημασία, καθώς στην περιοχή βρίσκονται κυνηγοί και θεώρησε ότι προέρχεται από αυτούς.

Φοβόταν ότι θα φύγει με το παιδί στη Γερμανία

Οπως προκύπτει, μπροστά στον φόβο ότι η 31χρονη σύντροφός του θα επέστρεφε στη Γερμανία όπου είχε γεννηθεί και μεγαλώσει, ο κτηνοτρόφος αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα θα έπαιρνε μαζί της το παιδί τους, που είχε γεννηθεί εκτός γάμου και είχε αναγνωρίσει την πατρότητα του κι έπιασε το όπλο σκοτώνοντάς τους. Η γυναίκα, με πατέρα Γερμανό, καταγόταν από τη Λεκάνη του Δήμου Νέστου στην Καβάλα, όπου είχε επιστρέψει πριν από έξι χρόνια μετά από πανεπιστημιακές σπουδές για να κάνει διπλωματική εργασία. Εκεί, ζούσε στο σπίτι των παππούδων της στο χωριό και γνώρισε τον κτηνοτρόφο με τον οποίο δεν παντρεύτηκε ποτέ. Ωστόσο, έκαναν το παιδί που ήταν περίπου ενός έτους. Πριν από λίγο καιρό χώρισαν και η 31χρονη του είχε ανακοινώσει ότι θα επέστρεφε στη Γερμανία όπου ζει η οικογένειά της, με αποτέλεσμα οι καυγάδες μεταξύ τους να ενταθούν.

Είχε χάσει την επιμέλεια του μωρού, την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει

Πρόσφατα, το θύμα της νέας γυναικοκτονίας, είχε κερδίσει δικαστικά την επιμέλεια του μωρού, γεγονός που δεν «χώνεψε» ο δολοφόνος. Οπως αναφέρει ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας, γυναικοκτόνος, παιδοκτόνος και μετέπειτα αυτόχειρας έκανε πράξη, τις απειλές του. «Αν πάρεις το παιδί, θα σε σκοτώσω, θα σκοτώσω το μωρό και θα αυτοκτονήσω», είχε πει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου στο θύμα, σύμφωνα με τον Μάρκο Αποστολίδη που μίλησε στο kavalapost.gr. Η ίδια είχε θορυβηθεί, ωστόσο δεν ήθελε να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία. Ωστόσο, η ξεκάθαρη απειλή του πρώην συντρόφου της περιλαμβάνονταν και στο δικόγραφο των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας μόλις την περασμένη Τρίτη...

«Αυτός ο άνθρωπος την είχε απειλήσει στο παρελθόν, πριν 2 μήνες περίπου. Την απειλή του την έκανε πραγματικότητα, απλά αυτή η απειλή δυστυχώς δεν είχε καταγραφεί γιατί δεν είχε πάει το θύμα στην αστυνομία» είπε ο κ. Αποστολίδης. Ο δράστης και το θύμα είχαν σχέση από το 2018 και ήταν σε διάσταση από αρχές Ιουλίου 2022. «Είχαν ένα μωρό 10 μηνών περίπου και ήμασταν στα δικαστήρια για να λύσουμε το θέμα της επιμέλειας και της επικοινωνίας με το μωρό, χωρίς όμως να υπάρχουν ιδιαίτερες εντάσεις. Ο δράστης το έβλεπε καθημερινά το παιδί, δεν το είχε στερηθεί ποτέ, γιατί δεν ήθελε και η μητέρα να αποκόψει την επικοινωνία του παιδιού με τον πατέρα του».

Ο κ. Αποστολίδης τόνισε ότι η άτυχη 31χρονη δεν είχε σκοπό να φύγει μόνιμα για την Γερμανία. «Ηθελε να πάει για μερικές εβδομάδες στην Γερμανία γιατί είχε κάποιες δουλειές να τακτοποιήσει και θα επέστρεφε. Είχε νοικιάσει και σπίτι μάλιστα στο χωριό. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα μόνιμης φυγής της, με το παιδί. Επίσης, ήταν τρομερά ευχαριστημένη με την ζωή στο χωριό, είχε άλλο τρόπο ζωής, φυσιολατρικό». Απ’ όταν έφυγε από το σπίτι του δράστη, φιλοξενούνταν από τον παππού της, που ζει στο χωριό. Στις αρχές του Σεπτέμβρη, όπως λέει ο κ. Αποστολίδης, είχε νοικιάσει και ένα σπίτι στο χωριό. Ηταν γραφίστρια και δούλευε εξ αποστάσεως με τους πελάτες που είχε. Την ώρα που έγινε η τραγωδία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, η μητέρα της, που είχε έρθει για το δικαστήριο, ταξίδευε για Γερμανία...