Μενού
  • Α-
  • Α+

Τετραπλή δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή, εξύβριση και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας ασκήθηκε στην 42χρονη γυναίκα, που το πρωί της Παρασκευής εισέβαλε στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου σε κατάσταση αμόκ και απειλούσε πως θα μαχαιρώσει μαθητές. Στην κατοχή της γυναίκας, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε ένα κουζινομάχαιρο και γι' αυτό τον λόγο της ασκήθηκε δίωξη και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Διαβάστε ακόμηΚαβάλα: Συγκλονίζει η διπλή δολοφονία - Πυροβόλησε πισώπλατα το παιδί και μετά τη γυναίκα και αυτοκτόνησε

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, δεν είδαν τη γυναίκα να επιδεικνύει ή να απειλεί με το μαχαίρι. Μαθητές ωστόσο, δήλωσαν, πως κατά την έξοδό της από το σχολείο, τους το έδειχνε, εκτοξεύοντας απειλές. Μετά την σύλληψή της, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Βόλου, η διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 42χρονη χρήζει νοσηλείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε απαραίτητο σε αυτή τη φάση, η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθείται η ψυχική της υγεία από γιατρό, σε τακτική βάση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 42χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι έφτασε σε αυτή την κατάσταση γιατί υφίστατο συνεχώς ειρωνείες, πειράγματα και λεκτικές επιθέσεις από ομάδα μαθητών, κάτι που έγινε και σήμερα το πρωί, πηγαίνοντας στη δουλειά της.