Μενού
  • Α-
  • Α+

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η υπόθεση της συμμορίας που είχε βρει καταφύγιο στην φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου εμπορευόταν ναρκωτικά και είχε φτάσει στο σημείο να κάνει και απαγωγή. Οι κακοποιοί είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν «face control» σε φοιτητές που ήθελαν να μπουν και μάλιστα εκτόξευαν απειλές, τη στιγμή που έκρυβαν ναρκωτικά στα δέντρα πέριξ του πανεπιστημίου. 

Διαβάστε ακόμη: Ζωγράφου: Εβαζαν ναρκωτικά σε δέντρα οι συμμορίτες της φοιτητικής εστίας

Ομως οι φοιτητικές εστίες φυλάσσονται και σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, για τη φύλαξη των νέο εστιών στο ΕΜΠ δαπανήθηκαν από τις 16 Ιουλίου 2022 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 122.504 ευρώ, περίπου 63.000 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα φοιτητές καταγγέλλουν πως από το 2016 έως το 2019 δαπανήθηκαν για τη φύλαξη φοιτητικών εστιών πάνω από 1,9 εκατ. ευρώ. «Το Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, σύμφωνα με νόμο έχει ως αρμοδιότητα την οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των εστιών. Για την εύρυθμη λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας Ζωγράφου υπεύθυνο είναι το Πολυτεχνείο», λέει στον ALPHA ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Δερβός.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σεκιούριτι λέει πως είχε αντιληφθεί την ύπαρξη καταληψιών στην φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης ενώ αποκαλυπτική είναι η μαρτυρίας ενός φύλακα στην αστυνομία: «κάνουν διακίνηση ναρκωτικών εντός των φοιτητικών εστιών». Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές υποστηρίζουν πως είχαν ενημερώσει την εισαγγελία και την αστυνομία. «Η ενημέρωση των αρμοδίων αρχών για το συγκεκριμένο θέμα ήταν διαρκής και σχολαστική» δήλωσε ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής