Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο δείκτη αξιοπιστίας διατηρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το β' μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. H διαφορά του πρωθυπουργού ανέρχεται πλέον στις 11 μονάδες (από 9 που ήταν στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου) καθώς το 31% των πολιτών δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμη: Εύα Καϊλή: Στο στόχαστρο της φιλοκυβερνητικής Hurriyet μετά τις δηλώσεις της για τον Eβρο

Η ενίσχυση της αξιοπιστίας τους πρωθυπουργού ακολουθεί ουσιαστικά την αύξηση της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων (0,6% από τον Σεπτέμβριο) που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και φθάνει πλέον το 8,3% σύμφωνα με την Alco. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανότερος να αντιμετωπίσει τις κρίσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια αλλά και στα ελληνοτουρκικά από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να διασφαλίσει περισσότερο τη στήριξη της κοινωνίας σε σχέση με τη θέρμανση, το 33% δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 24% ο Αλέξης Τσίπρας και το 36% κανένας από τους δύο. Για την ακρίβεια το 32% λέει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να την αντιμετωπίσει καλύτερα, έναντι 22% του Τσίπρα και 40% που δηλώνει κανένας. Για τα ελληνοτουρκικά το 43% θεωρεί πως ο πρωθυπουργός είναι αυτός που μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα και 30% που αναφέρει κανένας.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Alco η μάχη των κομμάτων στην πορεία προς τις εκλογές του 2023 θα δοθεί στο κέντρο καθώς το 23% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δηλώνει ότι προέρχεται από το κέντρο, το 6% από την κεντροδεξιά και το 11% από την κετροαριστερά.

Δείτε τις σχετικές καρτέλες της δημοσκόπησης:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.