Μενού
  • Α-
  • Α+

Eξαλλος εμφανίζεται ο τουρκικός Τύπος με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, επειδή «στοχοποίησε την Τουρκία για το μεταναστευτικό». Η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχολιάζοντας ένα βίντεο που δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να επιτίθεται σε μετανάστες, ανέφερε ότι η Τουρκία «εργαλειοποιεί τις μεταναστευτικές ροές, παραβιάζοντας το Κοινό Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας». Αυτό ήταν αρκετό για την φιλοκυβερνητική Hurriyet που για άλλη μια φορά... ακολουθεί τη γραμμή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στην ατζέντα του δεν έχει πλέον άλλο θέμα πέραν της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το hurriyet.com.tr, η αντιπρόεδρος του Ε.Κ. Εύα Καϊλή εντάχθηκε στο καραβάνι των πολιτικών που στοχεύουν την Τουρκία! «Οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν να κάνουν αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε πώς η Ελλάδα άλλαξε τις συντεταγμένες ώστε να φαίνεται ότι τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στα τουρκικά χωρικά ύδατα», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα Τουρκικά ΜΜΕ.

Η Εύα Καϊλή αναφερόμενη σε ένα βίντεο προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Το βίντεο που προέκυψε δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να επιτίθεται σε μετανάστες» και συνέχισε λέγοντας: «Ένα βίντεο που δείχνει αξιωματικούς της τουρκικής ακτοφυλακής να ασκούν βία σε μετανάστες εμποδίζοντας τα σκάφη τους να φτάσουν στις τουρκικές ακτές εμφανίστηκε στον Τύπο. Το βίντεο παρέχει περαιτέρω στοιχεία ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί τις μεταναστευτικές ροές και ότι η Τουρκία παραβιάζει το Κοινό Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας». Τις παραπάνω δηλώσεις χαρακτήρισε «προκλητικές» η Άγκυρα, καθώς όπως ισχυρίζονται η Ελλάδα είναι η χώρα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Το άρθρο αναφέρεται σε χωρίς τέλος «χειρισμό» των μεταναστών από την πλευρά της Ελλάδας και σημειώνει ότι «η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή προσχώρησε στο άρμα των Ελλήνων πολιτικών που έκαναν δηλώσεις κατά της Τουρκίας».

Παράλληλα, τα τουρκικά δημοσιεύματα καλούν την Κομισιόν να απαντήσει μετά τις τουρκικές «αποκαλύψεις» στο ενδεχόμενο ενίσχυσης της παρουσίας της Frontex, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων στα σύνορα της ΕΕ. Αν θα εξέταζε η Επιτροπή περαιτέρω δράσεις για την παρακολούθηση της τήρησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στα σύνορα της ΕΕ. Και ποια οικονομική στήριξη θα δοθεί στην Ελλάδα για την προστασία των συνόρων της ΕΕ. Η επίθεση στην Καϊλή ωστόσο δεν περιορίστηκε στην Hurriyet, αφού και η Γενί Σαφάκ σε δημοσίευμα της κάνει λόγο για «ξεδιάντροπες συκοφαντίες κατά της Τουρκίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA