Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ζοφερή πορεία φαίνεται ότι ακολούθησε από πολύ μικρή ηλικία και η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια, που κατηγορείται μαζί με τον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο πως εξέδιδε και η ίδια την κόρη της σε παιδόφιλους έναντι 50 και 60 ευρώ. Οσο η συγκλονιστική υπόθεση εξελίσσεται, όσο η αστυνομική και δικαστική έρευνα φέρνει στο φως όλο και περισσότερα σκοτεινά μυστικά για την βάρβαρη εκμετάλλευση του μικρού παιδιού, όχι μόνο από τον αδίστακτο 53χρονο αλλά και από την ίδια την γυναίκα που έφερε την 12χρονη στη ζωή, τόσο ανοίγουν τα στόματα γειτόνων και γνωστών, κατοίκων της γειτονιάς όπου εκτυλισσόταν για πολλά χρόνια μια οικογενειακή τραγωδία που κορυφώθηκε με τους αλλεπάλληλους βιασμούς της 12χρονης για μια χούφτα ευρώ... Και όλα δείχνουν πλέον πως «η γειτονιά» δεν έπεσε από τα σύννεφα, ούτε όταν έγινε γνωστή η σύλληψη του Ηλία Μίχου, ούτε όταν συνελήφθη η 37χρονη μητέρα, με τις ίδιες κατηγορίες για μαστροπεία!

Το Reader μίλησε με καταστηματάρχες και άλλους κατοίκους της γειτονιάς, οι οποίοι γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια την οικογένεια της 12χρονης μικρούλας. Την γνώριζαν πριν ακόμη δημιουργηθεί, από τότε που σε αυτή την ίδια γειτονιά, εμφανίστηκε μια επίσης μικρή κοπέλα, μόλις 14 χρόνων, που ένας νεαρός -γέννημα θρέμμα της περιοχής- την «έκλεψε» από την Τήνο όπου ζούσε και την έφερε στην Αθήνα για να ζήσουν μαζί. Ηταν ο σύζυγος της 37χρονης σήμερα Χ.Β., και πατέρας των πέντε από τα οκτώ παιδιά της, μεταξύ των οποίων και η 12χρονη.

Στην περιοχή αυτή του κέντρου της Αθήνας, οι περισσότεροι κάτοικοι ζουν στα σπίτια που γεννήθηκαν και τώρα έχουν στα ίδια σπίτια τις δικές τους οικογένειες. Γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, πήγαν μαζί σχολείο έπαιζαν μαζί στις πλατείες και τις αλάνες. Ετσι τώρα μπροστά σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση μιλούν και παραδέχονται πως υπήρχαν υποψίες και συζητήσεις για την 37χρονη και τον τρόπο που ζούσε εδώ και πολλά χρόνια. «Τον άντρα της τον ξέραμε από το σχολείο» λέει στο Reader γυναίκα που ζει σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι όπου διαδραματίστηκε η τραγωδία για το 12χρονο κορίτσι.

Ο μπλεγμένος από τα νιάτα του πατέρας και η μάνα που όλοι υποπτεύονταν πως εκδιδόταν

«Ηταν δύσκολος από μικρός, έκανε κακές παρέες και σύντομα έμπλεξε με τα ναρκωτικά. Κάποια στιγμή έφερε στο σπίτι του την Χ. Την γνώρισε στην Τήνο. Αυτή ήταν μόλις 14χρονων και ήθελε να φύγει από το νησί. Κλέφτηκαν -που λέμε- και ήλθαν εδώ. Στα 17 έκανε το πρώτο της παιδί, και ο άνδρας της άρχισε να μπαινοβγαίνει στις φυλακές για υποθέσεις ναρκωτικών. Ουσιαστικά μόνη της ήταν με πέντε παιδιά και στην συνέχεια, ενώ ο άνδρας της ήταν φυλακή, έκανε άλλα τρία παιδιά με έναν Πακιστανό».

Από τις αφηγήσεις των γειτόνων της φαίνεται πως και η ίδια ακολούθησε τον εύκολο δρόμο για να βγάζει χρήματα. «Τι να πούμε τώρα. Και τη μάνα την βλέπαμε παλιότερα να έρχονται αυτοκίνητα με ξένους να την παίρνουν και μετά από ώρα να την φέρνουν πίσω στο σπίτι. Κάποιες φορές μάλιστα και χτυπημένη».

Κανείς δεν ήθελε παρτίδες με τον Μίχο

Ο Μίχος φαίνεται πως μπήκε στην ζωή της οικογένειας και εκμεταλλεύτηκε την τραγική κατάσταση. Ηταν ένας άνθρωπος που στην πραγματικότητα κανείς στην γειτονιά δεν ήθελε παρτίδες μαζί του. Παρόλο που ο ίδιος προσπαθούσε να χτίζει προφίλ πετυχημένου επαγγελματία και οικογενειάρχη, ακέραιου μέλους της κοινωνίας! Η εκμετάλλευση της 12χρονης από την μητέρα της που αποτυπώθηκε με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια, είχε γίνει μερικώς αντιληπτή από από κατοίκους της γειτονίας τους, σε πολύ διαφορετικό βέβαια πλαίσιο.

Αυτό τουλάχιστον λέει στο Reader μια ακόμη γειτόνισσα που γνώριζε πολύ καλά όχι μόνο τους γονείς αλλά και την 12χρονη κοπέλα. «Ένα βράδυ γύρω στις δέκα μου χτύπησε το κουδούνι και μου ζήτησε 20 ευρώ δανεικά», περιγράφει η κάτοικος των Σεπολίων. «Οταν την ρώτησα τι τα θέλει μου απάντησε πως ήταν ανάγκη να πάρει φάρμακα για τον αδελφό της. Τα ξέρω τα παιδιά όλα ξέρω και την δύσκολη κατάσταση της οικογένειας και της τα έδωσα. Μια βδομάδα αργότερα η 12χρονη ήλθε στο σπίτι και μου επέστρεψε τα 20 ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα με πήρε στο κινητό μου η μητέρα της και μου ζήτησε 100 ευρώ γιατί τα είχε ανάγκη. Κατάλαβα πως έμαθε από την μικρή πως την είχα βοηθήσει και επιχείρησε να πάρει χρήματα. Βρήκα μια δικαιολογία και δεν της έδωσα».

Ανακρίτρια: Εξώθησες το παιδί σου σε πορνεία με τουλάχιστον 9 άνδρες

Τώρα η Ανακρίτρια είναι καταπέλτης για την μάνα: «Εξώθησες την ανήλικη κόρη σου στην πορνεία προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την να έρθει σε σεξουαλική επαφή τουλάχιστον σε εννέα περιπτώσεις με άγνωστους άνδρες, δύο εκ των οποίων είναι ο Α.Λ., με τον οποίο συνευρέθηκε ερωτικά τουλάχιστον μία φορά στις 10 Ιουλίου του 2022, και ο Ιωάννης Σοφιανίδης, με τον οποίο συνευρέθηκε ερωτικά τουλάχιστον μία φορά στις 27 Ιουλίου του 2022, και οι λοιποί άγνωστοι ως προς τα λοιπά στοιχεία τους...» αναφέρει το κατηγορητήριο.