Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι έρευνες των αστυνομικών «δένουν» το κατηγορητήριο εις βάρος του Ηλία Μίχου που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για τον βιασμό της 12χρονης από τα Σεπόλια. Εις βάρος του 53χρονου έχει απαγγελθεί και η κατηγορία της μαστροπείας, αφού στη δικογραφία αναφέρεται πως έκλεινε ραντεβού μέσω διαδικτύου με παιδοβιαστές, υποδυόμενος την 12χρονη. Την ίδια στιγμή, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν πως ο εφιάλτης του παιδιού ξεκίνησε από τον Ηλία Μίχο ο οποίος φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε το παιδί ενώ του έστελνε και μηνύματα στα οποία έγραφε «μου λείπεις, θέλω να κάνουμε έρωτα». 

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια - Φώτης Σπύρος: «Γνώριζα την οικογένεια, θα βάφτιζα το ένα κοριτσάκι»

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, από τις έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια διαπιστώθηκε στα κινητά του Ηλία Μίχου και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είχε εγκατασταθεί το blindchat, το viber και το messenger μέσω των οποίων έκλεινε ραντεβού με παιδοβιαστές. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια, ο Ηλίας Μίχος φαίνεται πως αποπειράθηκε να προκαταβάλει τις εξελίξεις. «Εχω μάρτυρα που έχει δει ότι η (...) μου έπαιρνε το κινητό και το είχε συνέχεια στο χέρι της. Κάποια στιγμή λέω τι συμβαίνει, έβαλα κωδικό στο κινητό αλλά το είδε και το ξεκλείδωνε και το χρησιμοποιούσε πάλι. Μετά χρησιμοποιούσε και το σταθερό του μαγαζιού. Είχε ταυτόχρονα και τα δύο κινητά και τα χρησιμοποιούσε. Από τον Αύγουστο που έβαλα πιο δύσκολο κωδικό δεν το ξαναχρησιμοποίησε» κατέθεσε ο Ηλίας Μίχος. 

Σεπόλια: Τρεις από τους 10 που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως έχουν βιάσει 

Αξιο αναφοράς είναι πως τουλάχιστον τρεις από τους 10 άνδρες που μέχρι και χθες (23/10) παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην Ασφάλεια και κατέθεσαν πως είχαν συνομιλήσει διαδικτυακά με το προφίλ της 12χρονης από τα Σεπόλια, προκύπτει ότι είχαν συναντηθεί μαζί της και την είχαν κακοποιήσει έναντι αμοιβής. Τα στοιχεία προέκυψαν από την ανάλυση των κινητών τους τηλεφώνων, που σε κάθε περίπτωση κρατήθηκαν από τους αστυνομικούς και στάλθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ολα αυτά τα στοιχεία έχουν ήδη διαβιβαστεί στην αρμόδια Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και αναμένεται μια διαδικασία αναγνώρισης τους από την 12χρονη μέσω φωτογραφιών τους από τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας και στην συνέχεια η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.